Nymfi koivulla [tuomilude-Acanthosoma haemorrhoidale]

28.10.22 Jyväskylän Haukanniemessä

Hei, Raimo! Pitkään tuijottelin tätä kuvaasi, enkä saanut mieleeni muuta kuin viimeisen vaiheen lehvälude (Elasmostethus interstinctus) nymfin. Tosi tummahan tämä on, mutta tuo alaselän “naamakuvio” punaisine taustoineen… :thinking: Jospa joku viisaampi osaisi sanoa täsmälleen.

Kiitos Terttu. Olet varmaan oikeassa. Korjataan jos tulee parempaa tietoa.
Itse kuvittelin ensin keihäsluteeksi, mutta kun tänään kuvasin samalla paikalla “oikean” keihäsluteen, huomasin eron.

Petrolta tuli viesti ja korjaus. Ensimmäinen on tuomiluteen nymfi.
Kiitos Petrolle.

Raimo

1 Like

Kiitokset Petrolle minunkin puolestani. On hyvä, että te asiantuntijat seuraatte meitä harrastelijoita ja oikaisette tarvittaessa. En lainkaan muistanut tuosta “naamakuviosta” mainitessani, että myös tuomiluteen nymfillä on samantapainen. Kuvasin tämän uimarin vasta ensimmäistä kertaa ja niinkin lähiaikoina kuin elokuussa 2022. Omatoimisesti nimesin sen silloin tuomiluteeksi. Olinkohan oikeassa? Iän myötä huomaa, että vastikään tapahtuneet eivät pysykään muistissa… :roll_eyes:
Anteeksi “harhaanjohtamisesta”, Raimo!

Asiantuntijahan en ole, vain “diletantti harrastelija” kuten aikoinaan lukion äidinkielen opettaja meitä abeja silloin kutsui :smile:, mutta kyllä näyttää täysin samalta tuomiluteen viimeisen vaiheen nymfi British Bugs-sivustolla (Acanthosomatidae) Acanthosoma haemorrhoidale Hawthorn Shieldbug

1 Like

Kiitos vahvistuksesta, pos! British bugs -sivusto on minun vakituisesti käyttämä ja hyväksi havaittu.