Onko sittenkin harmoraanumittari (Epirrhoe alternata)? [ Kirjokenttämittari (Xanthorhoe spadicearia) ]

Viime kesältä vielä muutama vähemmän hyvä kuva mittareista:
Katselin noita raanumittareita. Voisiko tämä olla isoraanumittari? Kuvattu Ivalossa 22.06.2021 Silkkiraanumittariinkin vertasin mutta sitten totesin, että näistä kolmesta vain harmoraanumittari esiintyy yleisesti näin pohjoisessa. Kuvatkaan eivät mitenkään hyvin tuo esiin näiden mittareiden mahdollisia eroja, mutta voiko näistä kuvista varmuudella sanoa oikeaa tunnistusta vai perustuuko tunnistus vain esiintymiseen?

Eiköhän tuo ole Xanthorhoe spadicearia:
http://insects.fi/hyonteistietokanta/plugins-html/Wiki/Lepidoptera/Species.html?order=Lepidoptera&family=Geometridae&genus=Xanthorhoe&species=spadicearia&username=&password=

1 Like

Minä kyllä kannatan harmoraanumittaria.

Samaa mieltä: kirjokenttämittari, Xanthorhoe spadicearia, eli ei missään nimessä harmoraanumittari (E. alternata), jolla ei esim. ole keskisaraketta reunustavia kapeita valkeita nauhoja.

1 Like

Kiitos Harry! Nyt tuli tietoa, johon voi luottaa. Kiitos myös Tatulle, ilman tätä tunnistusta, en olisi huomannut kirjokenttämittaria lainkaan vaan hylkäsin jo pelkästään vertailukuvien värikkyyden perusteella. Näin sitä oppii, että näiden mittareiden värimaailma ei ole niin yksioikoinen vaan värit vaihtelevat aika laajastikin.