Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Onko tämä joku vesiperhonen? [(P. grandis) kotelo]

Näitä kellui muutama puoliupoksissa näillä vesikasveilla. Pituus taisi olla 3-4 cm luokkaa, mutta siivet kyllä näyttävät olevan lyhemmät kuin tuntosarvet. Takaruumiit näytti varsin suurilta ja painavilta. Juuriko tällainen pääsee ilmaan noilla siivillä? Mikähän mahtaa olla laji, jos nämä nyt yleensäkään ovat vesiperhosia.
Nämä lepäilivät 08,07.2020 Ahvenjärven rannalla Hammastunturin maastossa Inarin kunnassa.
Onko kyseessä jokin munintavaihe vaiko jotain muuta erikoista?

Vesiperhosissa mennään kyllä. Näyttäisi kotelonahkoilta, varmaankin juuri isosirvikkään (P. grandis) mikä oli toisessa postituksessasi. En saa ihan selvää ovatko tyhjiä - joskus kuoriutuva yksilö ei pääse kotelonahasta irti - tai ei ole vielä päässyt irti. Tyhjäkin nahka on kyllä aikalailla omistajansa näköinen. Ja kotelon siipiaihiot ovat tosiaan lyhyenlaiset, otus pumppaa siivet täyteen kokoon kotelosta päästyään kuten perhosetkin.

1 tykkäys

Kiitos Juha. Nyt kun vielä muistelen tuota tapahtumaa, niin nuo kuvan otukset eivät tosiaan liikkuneet enempää kuin mitä vesi niitä liikutteli. Enpä tuolloin ajatellut lainkaan, että ne olisivat olleet pelkkiä kuoria. Mahtava oppitunti, kiitos Sinun!

1 tykkäys