Onko tämä lutikka?

Kysyn iäkkään sukulaisen puolesta. ilmaantuvat yöllä sänkyyn, silmällä havaittavat hieman ehkä myös punkin näköiset mutta kolme jalkaa.


Nämä on näitä juttuja missä valokuva on pakollinen, muutoin ei tuomiota synny tuhansien hyönteislajien asiafoorumilla. :slightly_smiling_face:

Tekniikan ihmelapsi ei osannutkaan ladata kuvia suorilta mukaan, nyt pitäisi näkyä :smile:

No niin nyt näkyy, tämä on joku punkki, näyttää joltain kana -tai muun linnun punkilta. Muistaakseni voi olla ihmisellekin kiusa. Google varmaan laulaa lisää miten niistä pääsee eroon…

Kiitos nopeasta vastauksesta, hyökkäävät kuulemma sankoin joukoin juurikin valojen sammuttua. Epäili itse luteen nymfiä mutta en osannut ottaa kantaa asiaan.

Minusta näyttää kovakuoriaiselta. Punkeillahan on kahdeksan jalkaa.

Kyllä tuo minustakin näyttää selvältä punkilta. Olisiko kaksi jalkaa piilossa tai irronnut. En ainakaan muista mitään noin punkkimaista kuoriaista.

Punkki se tosiaan on. Sen näkee jo ensimmäisestä kuvasta, että eläimellä ei ole erikseen ulospäin näkyvää päätä, vain suuosat.

Jep, ei siinä epäselvää. Ptinidae-heimossa on joitain punkkimaisia lajeja kuten tässä tuo Gibbium Photo overview Ptinidae (spider beetles) of Germany - kerbtier.de
Mutta siis punkki mikä punkki. Niitähän on tietysti koko joukko eri lajeja niitäkin…