Päästäisten tunnistus

Hei, Pystyisikö kuvista tunnistamaan päästäisten lajia. Viime tammikuussa sisältä, toinen oli mennyt hiirenräpsyyn ja toinen törmäsi kissaan.

T: Mikko

Ensimmäinen pieni on vaivaispäästäinen suuren pörröisen ketunhäntänsä kanssa. EDIT: Toinenkin on vaivaispäästäinen, korjattu aiempi huolimattomuus.

Kiitos! Vien näillä nimillä tietokantaan. Näitä rapisi seinissä enemmänkin ja pistin hiirenloukun, mutta otin sitten pois kun ilmeni että päästäisiä siellä rapisee. Löytänevätkö seinienvälistä ja yläpohjasta jotain talvehtivia hyönteisiä syötäväksi vai suojaako vain hakevat… :thinking:

@Mikko_Heikura Lämpö ja suoja on talvella hyvät motivaattorit, siihen sitten plussaa jos samoista olosuhteista löytyy ravintoakin :wink:

Kuvien päästäisistä: silmäilin pitkästä aikaa tätä foorumia ja ihmettelen tuota aiempaa kakkospäästäisen määritystäni. Ensimmäinen on selvä tapaus (vaivais-), mutta jostain syystä olen katsonut toisen metsäpäästäiseksi. En tältä istumalta vain saa kiinni miksi, sillä sopii vaivaiseksi mittojen puolesta ja siltä myös näyttää.

Kiitos, korjataan tietokantaan.

1 Like