Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Pari hienoa kuoriaista rämeeltä [Buprestis octoguttata ja Buprestis rustica]

Salo 18.7.2019. Nämä kuvattu avoimelta rämesuolta, toinen pitkospuun päällä.

Kuoriainen 1: Onkohan tämä hohtojalokuoriainen Buprestis octoguttata? Sen verran hieno koppis, että harmittaa kun ei kuva onnistunut paremmin.

Kuoriainen 2: Olisko tämä Buprestis rustica?


Kuoriainen 2 a:

1 tykkäys

Mielestäni kumpikin oikein, kateellisena katselen teidän kuvia, harvoin on osunut kohdalle saati kuvattavaksi, vaikka silloin harvoin kun kerkeän pidemmälle retkelle olen tarkoituksellakin hakenut paikkoja jossa olettaisin jalokuoriaisia asustelevan, voikin olla parempi muuttaa strategiaa ja olla hakematta sen enempää.
T:Jyri

1 tykkäys

Hei JMJ, tuli mieleen, kun vissiin oot Porin seudulla, että ootko käynyt Puurijärven - Isosuon alueella Huittisissa, se on suota jossa pitkospuut, sudenkorentoja ja perhosia lentää, muista hyönteisistä en niin tiedä mutta ihan kuvauksellinen paikka. Muistan kuvanneeni siellä lukuisia sudenkorentoja. Lintutornikin löytyy mutta se lienee lahonnut, ei taida riittää kävijöitä? Mutta lintuja, korentoja, sivujen mukaan myös harvinainen euroopanmajava?!

https://www.luontoon.fi/puurijarvi-isosuo

En oo vuosiin ehtinyt käydä sielläkään, iso torni oli silloin ainakin ihan hyvä kuntoinen, joskus kun kerkee on tarkoitus nimenomaan keskittyä sikäläiseen suoluontoon.
T :Jyri