Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Pari Pyhärannasta [Enallagma cyathigerum]

Moi, kuvattu tänään, sirokeijulla mielestäni väärä kumppani, jälkimmäisten kuvien mahdollista lajia en uskalla edes miettiä.
T:Jyri

Mielestäni noissa kaikissa kolmessa kuvassa on okatytönkorentonaaras (Enallagma cyathigerum). Mielenkiintoinen kuva tuosta sirokeijun "harha-askeleesta! Kahdessa viimeisessä kuvassa naaras on taivaansinisellä värityksellään koiraan omainen. Okatytönkorento on tytönkorennoksi sangen roteva syyskesällä varsin myöhään lentävä tytönkorento. Mielestäni parissa kuvassa näkyy tuo naaraan 8. jaokkeen vatsapuolella oleva taaksepäin suuntautuva oka, josta nimikin juontuu. Myös leveät olkajuovat ovat lajille tyypilliset.

Kiitos, ekan naaraan olinkin tunnistavani, sen ehkä ymmärtäis vielä että esim. isokeiju ja sirokeiju erehtyvät näin varmaan käykin, sirokeijukorento koiraat kävivät lähes kaiken liikkuvan kimppuun, sen vuoksi en saanut tosta sinisestä naaraastakaan parempaa kuvaa, siinä en enää muistanut katsoa okia tai muutakaan tuijotin vaan sinistä väriä, korentowikistä näköjään löytyi saman tapaisen yksilön kuva.
T:Jyri