Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Perus sokeritoukka? [paperitoukka, Ctenolepisma longicaudata]

Moi, tämä löytyi varastosta, kovin on iso aiemmin näkemiini , mutta muitakaan vaihtoehtoja ei ilmeisesti oikein ole?
T:Jyri

Muitakin vaihtoehtoja on toki. Tämä on elämää kokenut aikuinen paperitoukka Ctenolepisma longicaudata . Se on sokeritoukkaa suurempi ja sitkeämpi laji. Siinä missä sokeritoukka viihtyy kosteissa tiloissa tämä amerikanserkku pärjää kuivassakin. Siitä on tullut Suomessa hyvin menestyvä vieraslaji. Tuntosarvet ja peräsukaset ovat katkenneet tällä yksilöllä. Ne ovat pidemmät mitä sokeritoukalla. Lisäksi ruumis on alapuolelta karvainen mikä näkyy kuvassa hyvin. Jos asunnosta löytää yhden niillä on jo hyvin lisääntyvä kanta siellä aivan varmasti.

2 tykkäystä

Mikähän ötökkä tämä on? Näitä löytyi useita kuolleina asunnosta. Ei oikein näytä paperitoukaltakaan, mutta kolmisukahäntäinen kaikesta päätellen on? Huolestuttaa, joten kiitos vastauksista.

Kyllä tämäkin on paperitoukka. Kuolleet sukahäntäiset näyttävät juuri tältä. Neste on haihtunut ruumiista pois ja lopputulos on tällainen kasaan vetäytynyt. Näistä ei pääasiassa tarvitse huolestua. Ne luokitellaan lähinnä teollisuustuholaisiksi, mutta kotioloissa eivät pääasiassa aiheuta vahinkoa. Keittiön kaappeihin ne pääsevät, joten kuivatuotteet on hyvä säilyttää suljettuina. Pääasiassa nämä elävät lattialla syöden leivänmuruja ja muuta roskaa. Uunin alusta esim on suosittu elinpiiri. En lähtisi niitä torjumaan ellei kirjoissa ala näkyä reikiä. Turhaa rahanmenoa. Huonehämähäkkejä kannattaa jostain hankkia, ne syövät näitä tehokkaasti :wink:

1 tykkäys

Ok, kiitos paljon nopeasta vastauksesta! :slightly_smiling_face: