"Pesän vartija" [Tibellus cf. maritimus]

Kai tämäkin korsikki on? Minulla on aikaisempia kuvia viirukorsikeista, mutta näin runsaspilkkuista en ole koskaan aikaisemmin nähnyt


Vihti 23.6.2022

1 Like

Onhan se mutta voi olla tällä kertaa myös Tibellus maritimus eli täpläkorsikki. Ymmärtääkseni valokuvista ei voida antaa vedenpitävää tuomiota, eli taitaa viirukorsikilla olla myös tällainen täplikäs muoto olemassa?

1 Like

Kiitokset Hokke vastauksestasi. Tämähän taitaisikin olla aika harvinainen, jos olisi täpläkorsikki (Tibellus maritimus). En vielä kirjaa mitään otsikkoon, vaan odotan jospa vaikka Markkukin tai joku muu esittäisi näkemyksensä. Tarvittaessa kuvia löytyy lisääkin.

Ei ole lisää näkemyksiä tullut. Mikähän se nyt sitten olisi oikea tapa tämä yksilö otsikoida? Nettikuvien pohjalta kyllä näyttää kovastikin maritimukselta, mutta mihinkään yksiselitteiseen lopputulokseen ei tässä taida kuitenkaan päästä. Kirjaan tämän nyt cf.maritimus-muotoon. Jos sekin tuntuu liialta niin korjaan tarvittaessa.

Kannatetaan muotoa Tibellus cf. maritimus

ma 27. kesäk. 2022 klo 11.24 Harri Orakoski sivustolta LAJI.FI-foorumi <notifications@laji.discoursemail.com> kirjoitti:

1 Like