Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Phyllonorycter roboris


#1

Tätä olen nyt jonkun vuoden etsinyt mutta nyt löytyi. Yleensä olleet muita yleisempiä lajeja tai jääneet (ainakin perhoseksi) kuoriutumatta. Nämä seuraavat kuvattu otettaessa talteen 21.8.2016 Espoosta:Lähinnä kiinnosti nähdä minkä näköisestä jäljestä nuo kuoriutuvat. Mikä tuo exivium on? Tuo ulostyöntyvä osa?

Laitan vielä pari aikuisesta. Tuo tyviosan oranssi juova näkyi jo laatikosta :


#2

Hieno kuvasarja!


#3

Kiitokset, kuvaan vielä kun on pois laudasta. Voisi laittaa kuvapankkiin tai laji.fi:lle myöhemmin.
Vähän lisätietoa: osittain kuivaneesta lehdestä mitaten max. 20 x 8 mm. Muistaakseni olen vastaavan kokoisesta ja näköisestä saanut toisenkin lajin, oliko nyt P. heegeriella, joka normaalisti tekee lehden reunaan vekin.
Paikka on sama mistä oli 2009 hyönteisfoorumilla kuva vastaavasta mutta se ei kuoriutunut. Vastaavia on vielä muutama laatikoissa mutta ainakin yhdestä kuoriutui pistiäinen joka on kyllä tallessa. Ei montaa per vuosi ole tullut talteen otettua mutta ei ole hätäisen hommaa tämä - jos ei ole järjetön tuuri.
Pelkkä talouspaperi pohjalla kostutettuna näytti toimivan. Parvekkeella suoralta auringonvalolta suojassa. Ei juuri huoltotoimia mutta oletan että laatikon reunasta vähän hengittää. Sisään suojasäällä ja kuoriutui 7-8 päivän sisällä huoneenlämpöön tuomisesta. Taitaa olla aikaisimmassa päässä mitä on mahdollista mutta tämä lentääkin jo touko- kesäkuussa.


#4

Fiilistellään vielä kerran kun sain ehjänä levityksestä :grinning:


#5

Nätti yksilö, ja hyvin levitetty.