Pikkuruinen kirppa [vattukirppa (Batophila rubi)]

Melkein tekisi mieli sanoa “kirppu” :wink:, niin ketterästi yksi näistä ponkaisi sormeltani vapauteen pelastettuani sen uimasta sadevesitynnyrissäni. Päädyin kuitenkin tarjoamaan nimeä vattukirppa (Batophila rubi). Kokoa oli korkeintaan 1,5 mm. Se sopii vattukirppaan hyvin, kuten jalkojen ja tuntosarvien väri sekä etuselän ja peitinsiipien kuopat. Ei muuten ihme, että hyppy sujuu komeasti, kun on noin mahtavat reisilihakset! :smile: Voiko kukaan teistä vahvistaa lajiehdotukseni? Tai sitten kertoa, mikä tämä voisi olla.
Joensuun Kiihtelysvaara 19.5.2020

Varsinkin viimeisessä kuvassa itsensä (B. rubin) näköinen. Onko tuo ekojen kuvien sinerrys jotenkin valaistuksesta johtuvaa? (tai sit mun ruudun aiheuttama)

Kyllä nämä kaikki olivat minun silmiini mustia. Varsinkin tuo vesi saattaa tehdä heijastuksia kiiltävään kitiinipintaan. Kiitos vastauksestasi, Juha! Uskaltanen nimetä rubiksi. Korjatkoon, ken toisin tietää. :slightly_smiling_face:

1 Like

Joku vois sanoa, että kaikki pienet tummat kirpat on rubia, kunnes toisin todistetaan :slight_smile:

Niinpä! Kyllähän tämän kokoluokan otuksien määrittäminen kuvan perusteella taitaa olla aikamoista arpapeliä. :face_with_monocle: Jos nämä ovat vattukirppoja, niin ainakin toukilla riittää purtavaa, sillä pihani takametsän pohja on täynnä vattupuskia! :grinning:

1 Like