Platyptilia nemoralis? ūü§Ē Ei, vaan [Platyptilia gonodactyla, leskenlehtisulkanen]

Jos määritykseni pitää paikkansa, osuin tänään kultasuoneen. Kuistillani lepäili tuntikausia rauhallisesti tämä sulkanen, jonka siipiväliksi kuvauksien jälkeen mittasin viivaimella 23 mm. Jouduin palaamaan yhä uudestaan kuvaamaan sitä, ennen kuin sain nämä kuvat, jotka joten kuten tyydyttivät minua laadultaan. Laji.fi:ssä on yksi Malisen Pekan ottama kuva vuodelta 1999, jonka perusteella uskallan ajatella, että kyseessä olisi jättisulkanen (Platyptilia nemoralis). Esiintymisestä kerrotan siellä:

  • Hyvin harvinainen
  • S√§√§nn√∂llinen harhailija

Havaintoja vain muutama Etelä-Suomesta. Mitäpä tästä sanotte?Joensuun Kiihtelysvaara 4.7.2020

Joutunen taas olemaan ilonpilaaja :blush:

Katteleppa tuolta uudelleen:
http://jkt.1g.fi/Sulkaperhoset/Sulkaperhoset.htm

:face_with_hand_over_mouth: Voi, ei! Ei pitäisi nuolaista ennen kuin tipahtaa… Olisi pitänyt tutkia tarkemmin, eikä syöksyä hyväksymään ensimmäistä vastaantulevaa vaihtoehtoa. Enkä edes tosissani uskonut, että olisin osunut oikeaan. Toiveajattelua siis! :wink: Asiaan: Kiitos kärsivällisyydestäsi, Pekka, sekä hyvästä linkistä. Eihän meikäläinen tuollaisia sivustoja löydä. Lisään suosikkeihin vastaisen varalle. Nyt uskallan ehdottaa vähän tavallisempaa vaihtoehtoa: leskenlehtisulkanen (Platyptilia gonodactyla). Joko tärppäsi? Jos ei, niin kerro ihmeessä, mikä!

Bingo :grin:

Kiitos! Vaikka tämä määrittäminen on vaikeampaa tällä tavoin - yrityksen ja erehdyksen kautta - , niin on se myös antoisaa ja mielenkiintoista. Pidän siitä, että annatte minulle vinkkejä ja etsimiskeinoja sekä samalla omatoimista pähkäilyä. Se tekee vain hyvää vanhoille aivoille! :heart_eyes:

Yrittäminen ja erehtyminen on kyllä tehokkaampi tapa oppia, kuin saada vastaus kuin apteekin hyllyltä. :wink:

1 Like

Totta!