Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Punasyyskorento tämäkin? [Sympetrum striolatum]

Moi, tämäkin ilmeisesti punasyyskorento, kävin Ahvenanmaalla mut ainuttakaan lännensyyskorentoa muistuttavaa en nähnyt.
T;Jyri

1 tykkäys

Minä kyllä olisin valmis pitämään tuota lännensyyskorentona (Sympetrum striolatum), ja varsinkin kun olet kuvannut sen Ahvenanmaalla. Mielestäni otsan tumma kuviointi, hartioiden väritys ilman mainittavia olkajuovia ja takaruumiin väritys sopii lännensyyskorentokoiraalle. Nuo jopa kokonaan mustilta näyttävät jalatkin sopivat nimenomaan Suomessa esiintyvän S. striolatumin tummemmalle nigrescens- värimuodolle.
Tässä nyt ensimmäinen näkemys keskustelun avaukseksi. Petron lausuntoa jään odottelemaan. Hänhän on taatusti suurin asiantuntija juuri näiden korentojen määrittämisessä, kun on aikanaan kirjoittanut lännensyyskorennosta erinomaisen artikkelinkin sudenkorentoseuran Crenata-lehteen.

2 tykkäystä

Eiköhän @Petro_Pynnonen tämän tsekkaa, itsekin kyllä tuon nigrescens-tyyppisen koiraan kannalla.

1 tykkäys

Kiitos kummallekkin, itsekkin luin ennen lähtöä syyskorennoista, onneks otin kuvia aina kun mahdollista ,tosin korentoja oli niukasti paikoissa joissa käytiin, tämän kuvan valitsin koska tässä oli jotain sinne päin, mm. vielä vaaleat kyljet ja tosiaan tummat jalat, mulle oli vaan jäänyt päähän että takapään pitäis olla tummempi sivuilta ja koitin hakea sellaisia yksilöitä mutta en löytänyt.
T:Jyri

Juu ihan selkeä länkkäri ja hyvät perustelutkin tossa tuli. Onnittelut!

2 tykkäystä