Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Seinäluteen näköinen hyönteinen?

Mikähän tämä seinäluteen näköinen hyönteinen voisi olla? Näitä löytyi 5 kappaletta sängyltä ja sängyn läheisyydestä. Ei kuitenkaan mitään muita seinäluteeseen viittaavia merkkejä. Taitaa olla kuitenkin liian pieni seinäluteeksi, kun on vain 1mm pitkä?

Toinen yksilö:
2C28A713-419F-40A9-B0CE-DE42230EF095

Aloitan sanomalla että koko ei ole juuri minkään ötökän määritysperuste koska myös niillä on poikaset. Luteilla näitä kutsutaan nymfivaiheiksi. Ruumiinmuoto ei kuitenkaan sovi lutikan nymfiin. Se on läpikuultava ja raajat ovat erilaiset. Oma veikkaus on puutiaisen nymfejä, mutta en tosiaan tiedä. Jostakin syystä en saa otetta noista kuvista.

1 tykkäys

Juu ei ole luteita nämä. Mäkin veikkaan jonkin punkin puolesta, kun jalkoja taitaa olla yksi pari liikaa.

1 tykkäys

Kiitos vastauksesta! Oma logiikkani tuohon kokoon viittauksessa oli se, että tuo ensimmäinen kuvaamani hyönteinen näytti mielestäni tuolta luteen aikuiselta muodolta, eikä ollenkaan nymfimuodoilta. Aikuisten luteiden koko on ilmeisesti tuossa 5mm:n kohdilla.

Pahoittelen myös kuvan laadusta, ei saanut parempaa loopin ja puhelimen kameran kanssa.

Kysyin tunnistusapua myös eläinmuseosta ja siellä oltiin myös sitä mieltä, että on jokin puutiainen, joka olisi tullut katolla oleilevista linnuista ja mahdollisesta linnunpesästä.