Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Siira vai raatokuoriaisen toukka? [Oiceoptoma thoracicum punaselkähaiskiainen]

Mitä mieltä olette tästä? Kuvasin tämän maakellarin katosta. Koko noin 6 mm. http://www.ikkunasuomenluontoon.fi/node/20389#.WwZ_Y0xuKUk Mielestäni tuolla sivulla oleva otus on lähes identtinen oman otokseni kanssa.

P5241638
Joensuun Kiihtelysvaara 24.5.2018

Raatokuoriaisen toukat muistuttavat paljon siiroja - päältä katsoen. Totuus paljastuu alapuolelta. Aikuisella siiralla on seitsemän jalkaparia, kuoriaisen toukalla hyönteiselle tavanomainen määrä.

Kiitos hyvästä uudesta tiedosta, Hannu. Tämän otuksen kohdalla selälleen kääntäminen on nyt myöhäistä, mutta ehkä seuraavan tapauksen kohdalla…

Riippumatta jalkojen määrästä tämä on kuitenkin muiden tuntomerkkien perusteella raatokuoriaisen toukka, tarkemmin sanottuna punaselkähaiskiainen (Oiceoptoma thoracicum). Ja näemmä saman lajin toukka on tuolla linkin takana. :slight_smile:

Harry, kiitos kun sain tällekin nimen. Googlaamalla löytyi vaikka kuinka paljon vahvistusta tiedolle. :rose:

1 tykkäys

Minultakin kiitos Harrylle tiedon lisäämisestä. Viestini tavoite oli herättää paremmin asioita tuntevat vastaamaan ja tunnistamaan mielenkiintoista otusta. Kerrostalojen, asvaltin ja autojen keskellä asuvalle jäävät raatokuoriaiset toukkineen vieraksi.

1 tykkäys