Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Syksyn uuvuttama [Agriopis aurantiaria]

Pihalla lehtiä haravoidessa ponnhti maasta tällainen elämänsä ehtoota viettävä perhonen lentoon. Siivet täysin repaleiset ja kuluneet. Tuuli heilautteli sen verran siipiä, että tuo takaruumiin porkkanavärikin tuli näkyviin. Samaa väriä oli aistittavissa myös siivissä. Eiköhän tuo siipivälikin kuvan asennossa ollut ainakin jotain 35 mm luokkaa arviolta.Löytyykö vielä laji?


Vihti 8.10.2021

Vihti 8.10.2021

Vihti 8.10.2021

Erannis defoliaria

Kiitokset Hannu! Olisihan tuo pakkasmittari minunkin pitänyt tunnistaa repaleisuudesta ja kuluneisuudesta huolimatta. On vaan tullut nähtyä ja kuvattua niin hyväkuntoisia yksilöitä, että eipä tullut noin ilmeistä lajia ajateltua.

Kyl tää on Agriopis aurantiaria :grinning:

1 Like

Niinpä niin, siis sittenkin se toinen ilmeinen syksyn vaihtoehto. Onhan noita ruskamittareitakin tullut kuvattua tänäkin syksynä. Annoit, Pekka, kommmenttisi sillä varmuudella, että korjaan lajin ruskamittariksi, vaikka Hannu ei olekaan uutta lajinäkemystä kommentoinut. Varmasti aika hankala tulkittava tällainen näin kulunut ja repaleinen yksilö!

Joo, tällä kertaa ei olisi pitänyt luottaa hätäiseen ensivaikutelmaan. Nyt, kun syynää kuvaa hieman tarkemmin, aurantiariahan se on.

1 Like