Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Taas yksi pistiäinen [Mellinus arvensis]

Näitä ampiaisen värisiä pistiäisiä on viime aikoina vieraillut kukissani. Tänään seurasin, kuinka yksi puolentoista sentin mittainen hyökkäsi pahaa aavistamattoman kärpäsen kimppuun ja nujersi sen oitis. Oletan, että kyseessä on yksi niistä Suomen 2700 ahmapistiäisiin (Ichneumonidae) kuuluvista, joita on mahdoton tarkemmin nimetä kuvan perusteella. Olenko oikeassa?

DSC06469

DSC06472

DSC06474

DSC06722
Joensuun Kiihtelysvaara 29.8.2017

1 tykkäys

Hei
Kyseessä on petopistiäinen keltakirvarihukka (Mellinus arvensis). Se on yleinen laji ja saaliina kärpäset. Maastamme on tavattu toinenkin suvun laji, valkokirvarihukka (Mellinus crabroneus). Yksi naaras löytynyt Helsingin Munkkiniemestä 1945.
T: Sakari Kerppola

1 tykkäys

Nyt löytyi todellinen asiantuntija. Vierailu Kuvapankissa kertoi minulle vihkiytymisestäsi pistiäismaailmaan. Kiitos hyvästä vastauksestasi!

En malta olla liittämättä tähän paria eilen ottamaani kuvaa. Näistä tuli mieleeni vanha rallatus: “Kyllä pikkuinen poikakin halata saa, kyllä pikkuinen poikakin halata saa, kyllä pikkuinen poikakin halata saa, kun ottaa pallin alle!” Nämä keltakirvarihukat eivät tosin tarvitse pallituoliakaan, koska niillä on siivet. :slight_smile:

DSC07283

DSC07290

1 tykkäys