Tunnistatko kärpäsen?

Ohessa kuvat.

Mahtaako kyseessä olla huonekärpänen vai mikä?

Näitä parveilee kesällä runsaasti Heinolassa Vanhalla maatilalla, pihamaalla. Lähiseudulla ongelmaa ei mielestäni ole, mutta pihapiirissä ja sen läheisyydessä kyllä.

Pihassa on vanha navetta, jonka lantalaan on jätetty 80-luvun lopussa runsaasti lantaa. Voisivatko kärpäset elää seudulla sen turvin?

Tarvitsisin apua lajin tunnistamiseen, jotta voisin arvioida olisiko lantalan tyhjentäminen ratkaisu kärpäsongelmaan.

Kiitos vastauksesta.

Eikö kukaan tosiaan tunnista?

Puutteelliset valokuvat voi olla syy miksei kukaan kommentoi. Kärpäsiä on tuhansittain eri lajeja Suomessa ja niitä tunnistetaan pienistä yksityiskohdista, siis hyvistä lähikuvista. Lisäksi kyselet aika haastavia kysymyksiä :grin: Mielestäni tuo voisi olla huonekärpänen. Joka tapauksessa se on jokin sukaskärpänen. Alkuun varmaan kannattaisi selvittää löytyykö niitä pörräämästä sieltä lannan lähettyviltä vaiko ainoastaan pihapiiristä? Suurin osa kärpäslajeista ei halua olla sisätiloissa vaan ainoastaan luonnossa. Jos niitä on vain pihapiirissä laji voi olla joku muu eikä ole syytä murehtia. Lisäksi lannassa viihtyvät lajit vaativat yleensä melko tuoretta lantaa. Tuntuu erikoiselta jos noin vanha kasa edelleen elättää kärpästen toukkia. Kärpäset ja maatila kuuluvat poikkeuksetta yhteen! :wink:

Kiitos panoksestasi. Pitää jatkaa tutkimustyötä