Tunnistatko toukan?

Ensin lyyraviikunasta löytyi yksi pureskeltu lehti (kts. kuva). Epäilin ensin, että kyseessä on vihannespunkin tai ripsiäisen tuhotyöt, koska lehti ei ollut kaikilta osin läpisyöty vaan ikään kuin “läpikuultava”. Kokeilin ensiavuksi 2-3%:sta mäntysuopaliuosta pyyhkimällä ja suihkuttamalla. Päivän päästä tästä löysin yhdeltä uudelleen pureskellulta lehdeltä toukan (kts. kuva). Toukka on 1,6 mm pitkä ja 2 mm paksu. Osaisikohan kukaan tunnistaa toukkaa?

Hmm… Pituuttaan paksumpi toukka. :slight_smile: No, pilkkuvirheen korjaamisen jälkeen pituus on varmaan 16 mm ja se sopii hyvin jonkin kääriäisen tai koisan toukalle. Oletko juuri ostanut tuon kasvin? Ihmettelen sitä, mistä toukka on siihen ilmestynyt.
Lajia on noista kuvista tosi paha mennä sanomaan, mutta jos kasvi on tullut jostain ulkomailta, niin toukkakin, ja myöhemmin siitä sukeutuva perhonen, voi olla joku ulkomaan ihme.

Kiitos tästä! Ja korjauksesta: piti olla juurikin niin, että pituus 16mm ja paksuus 2mm. :slight_smile:
Ostin kasvin tosiaan parisen viikkoa sitten. Se oli hetken avoparvekkeella tarkkailussa ennen sisälle siirtoa, joten jäin miettimään, mahtoiko tässä välissä joku jo ehtiä kasvini kimppuun. Nyt kun vain tietäisi, onko vielä odotettavissa vastaavia pureskeltuja lehtiä, milloin lopettaa karanteeni, olisiko jotain muuta tehtävissä näiden rouskuttajien poistamiseksi (jos niitä on enemmänkin)? Eilisen jälkeen ei ole ilmestynyt uusia syötyjä lehtiä.