Vaatekoiko?

Hei,

loppusyksyn ja nyt talven aikana -90-luvun kerrostalon ylimmän kerroksen asunnossa on lentänyt joitakin tällaisia yksilöitä. Onko tämä nyt vaatekoi? Vai voisiko joku harmittomampi otus olla (ristin sormeni…)?

Uusia kirpputori tms. hankintoja en ole tehnyt, mutta toki kerrostalossa voi olla levinnyt joltain toiseltakin. Ampiaisen pesiä ilmeisesti jossain lähettyvillä on, sillä loppukesäisin niitä tulee kyllä runsaasti sisälle asuntooni, kun ikkunat tai parvekkeen ovi on auki.

Tuhannet kiitokset avusta!Se, tai mahdollisesti turkiskoi, on niin kulunut etten ihan varmasti pysty sanomaan. Ei nämä nykyisellään ole isoksi riesaksi, tietysti olisi hyvä löytää mahdollinen toukkien esiintymispaikka jossain vaatekomerossa tms.

No nyt sitten lenteli vastaan jälleen yksi, joka liiskautui raivoni kohteena vähän turhaksi - ensin meinasi ehtiä karkuun ja sitten löysin sen katosta hengaamasta. Oli liiskattava miten suinkin vain ylsin.

Onko nämä sittenkin keittiökoisia? Vai olenko ihan useampaa sorttia koiystäviä saanut asuntooni seuraksi…Tämä jälkimmäinen on selkeästi Plodia interpunctella.

1 Like