Vaikeita nämä koit, koisat ja kääriäiset [Niittyaamukääriäinen (Clepsis senecionana)]

Tällekin perhoselle olen puolitoista vuotta yrittänyt aina välistä hakea nimeä, mutta on tuo laaja tuo kuvasto.
No tämä suihkuhävittäjä laskeutui autoni konepellille 13.05.2022 iltapäivällä. Poseerasi siinä hetken, että pari kuvaa sain, kääntyi sitten tulosuuntaansa ja porhalsi pois.
Olen selannut noita pikkuperhosia edestakaisin, mutta ei vain selvää saa. Likimmäksi veikkaisin harmotalvikääriäistä (Acleris lipsiana), mutta en oikein siihenkään luota. Nyt täytyy antaa tietäjille tilaisuus opastaa aloittelijaa.

Clepsis senecionana

Ymmärrän tuon värin erilaisuuden, varsinkin kun tuo perhonen seisoo sinisellä alustalla voimakkaassa valossa. Tuo siiven raidoitus kuitenkin näyttäisi olevan toisenlainen. Tuolla niittyaamukääriäisellä näyttäisi myös olevan siipi niin että se lyhenee etulaidasta takalaitaan ja tuossa kuvassani se näyttäisi olevan päinvastoin taikka ainakin niin, että se on keskeltä pitempi kuin etureunasta. Siipien tummat pisteet eivät ehkä myöskään erotu kuten noissa kuvissani. Tuntosarvet näyttäisivät olevan suhteessa samanpituiset ja samantyyppiset aika paksut. Mikä ominaisuus sopii paremmin niittyaamukääriäiselle?

Lentoaika :grinning:. Oli miten oli, senecionana tuo on. ali

1 Like

Kiitos Ali! Nyt tuli varsin selventävä peruste vaihtaa mielipidettä. Opinpa itsekin tässä samalla katsomaan myös lentoaikoja. Ei tuo havaitsemisaika olekaan aivan turha, vaan kertoo ihan olennaisia asioita myös harrastajalle.