Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Varaston vainajia [Cerapteryx graminis,A. oculea?,Lacanobia thalassina?]

Moi, löytyneet Uudestakaupungista varastosta, ensimmäinen hyvin pieni, toinen lienee joku sekoyökkönen, viimeinen vähän ikävästä kulmasta.
T:Jyri

1 tykkäys

Eka on Cerapteryx graminis, niitty-yökkönen.

Kiitos, sitä vähän mietinkin kun kirjaa selailin mut pienuus pisti miettimään , näkyy koko ja ulkonäkö vaihtelevan aika paljon.
T:Jyri

Terve,

kuva kakkonen antaisi vaikutelman Gortyna flavago:sta.

ML

  1. on sekoyökkönen, luultavasti A. oculea. 3. lienee Lacanobia thalassina.

Kiitokset kaikille, paljon täytyy yöperhosia olla kun keskikokoisesta varastostakin löytyy satoja vainajia ja lähistön muut varastot päälle, ulkopuolelta valoille jääneet nappaa yleensä talitiaiset, viime viikkoon asti sai joka päivä kuskata ulos siniritariyökkösiä ilmeisesti osa samoja yksilöitä, ja kun tietää (tai ainakin luulee tietävänsä) että iso osa toukista on loisittuja rupeaa miettimään että harvinaisilla lajeilla tälläinen hävikki lienee jo liikaa? ainakin alueellisesti, tälläisiä pohdintoja tällä kertaa.
T:Jyri

Kyllä perhosyksilöitä on niin paljon, että kuvailemasi hävikki on pientä, verrataan vaikka liikenteen aiheuttamaan hävikkiin.

Kiitos kommentista, eipäs olisi minullakaan montaa kuvaa aikuisista yökkösistä ilman erilaisia valoja, näkee tosi harvoin vaikka liikkuisikin suht. paljon luonnossa, tien varret ilmeisesti jopa lisänneet joidenkin lajien elinympäristöjä, joskus rekan kyydissä ihmettelin sitä “isojen” eläinten määrää joka jäi öisin liikenteen uhriksi, aamuksi raadonsyöjät olivat suurimman osan siivonneet pois, eli voi vain kuvitella pienempien määriä.
T:Jyri