Viherhämähäkki

Tämä helposti tunnistettava otus lienee nykyisin viherjahdikki. Oikein hyvä nimi, joskin siitä näyttää olevan erimielisyyttä. Muutama päivä sitten meillä oli kotona saunan suihkuhuoneessa kaksi viherjahdikkia samanaikaisesti. Toinen oli avoimen tuuletusikkunan puitteissa, mutta toinen seikkaili kostealla kaakelilla. Koska olin itse suihkussa, piti olla tarkkana, etten astu päälle. Myöhemmin toinen oli mennyt ulos ja viihtyi ulkoseinällä. Molemmat olivat kellanvihreitä naaraita. Tänään alakerran vessan seinässä oli koiras. Viherjahdikit näyttävät viihtyvän tiloissa, joissa on kosteutta.

Tuon koirasjahdikin lähetyvillä, seinään kiinnityneenä, oli jotain, joka näytti kuiviin imetyltä hyönteiseltä. Otin kuvan siitäkin. Kysymykseni tämän pitkähkön johdattelun jälkeen on seuraava. Olisiko tuo jäänne tämän koirasjahdikin tekeleitä ja olisiko siinä mahdollisesti sen kiinnijahtaaman naarasjahdikin jäännökset?

Terveisin,
Veikko Pohjola Vihdin Järventaustasta 16.5.2024Voisikohan viimeisessä kuvassa olla nahanluonnin jäännökset?

Onko hyönteisilläkin nahanluonti? En tiennytkään.
Veikko

No onhan niillä! Aina sitä vähän viisastuu. Ei mahda mitään. Eli tässä tapauksessa selitys tuolle jäänteeelle onkin nahanluonti. Kiitos kiitos.

Juu, hyönteistoukilla ja - nymfeillä - sekä hämähäkeillä ja muilla hämähäkkieläimillä (jotka siis eivät ole hyönteisiä).

la 18. toukok. 2024 klo 10.34 Veikko Pohjola sivustolta LAJI.FI-foorumi <notifications@laji.discoursemail.com> kirjoitti: