Vihreä toukkainvaasio [Autographa gamma]

Tällainen, noin 3 cm pitkä, toukka on vallannut runsaslukuisena vaimon kukkalaatikon. Niitä on nimenomaan tuossa annansilmän alapuolisessa riippuvassa viherkasvissa. Mikähän tämä “valtaaja” on? Onkohan edes perhosen toukka? Vihti 02.08.2019

Tuli mieleeni, ettei nyt vain olisi gammayökkösen (Autographa gamma) toukat kyseessä. Viime kesänähän Suomessa oli valtaisa invaasio niitä. Söivät viljelijöiden härkäpapukasvustot sekä kotipuutarhureiden sadot… Ottakaapa kantaa te, jotka tunnette paremmin nämä toukka-asiat!

Täs kuvia gammayökkösen toukista.

lepiforum.de

Kiitokset Terttu hyvistä kommenteista ja Erkki erinomaisista kuvista! Noita gammayökkösiähän viime kesänä todellakin lenteli joka puolella runsaasti. Nuo Erkin kuvatkin kyllä lajia puoltavat niin, että rohkenen kirjata lajin otsikkoon ilman kysymysmerkkiä.

Itse kuvasin viime vuonna hiukan tummemman vihreitä toukkia - “sinun toukkasi” olivat ehkä vähän nuorempia, kun ovat noin raikkaan vihreitä. Mutta mielestäni täplät ja viirut täsmäävät. :slightly_smiling_face: Muuten myös gammayökkösperhosia oli todella runsain määrin. Tänä kesänä en ole nähnyt ainuttakaan. Tosin täällä idässä on ollut muutenkin varsinainen ötökkäkato koleiden ja sateisten säiden vuoksi. Kadehtien olen seuraillut teidän toisten monipuolisia havaintoja.

1 Like