Voiko lajin päätellä tästä kuvasta?

Heinäsirkkojen kuvaaminen meinaa välillä turhauttaa, ja tässä kuvassa oleva hyönteinen kyllä osasi niksit vältellä kasvojensa kuvaamista. Selästä toki sain pari huonoa kuvaa, ja sitten tyyppi olikin jo häipynyt…

Heinäsirkoilla on ehkä paras ottaa kuva päältä ja sivusta, naama kuvasta ei juuri hyötyä ole, tällä näyttäis selän “tiimalasi” olevan hyvin loiva, joten vois olla nurmiheinäsirkka, tämä ei määritys

1 tykkäys

Kiitos vastauksesta! Yritän pääsääntöisesti saada sivukuvia, mutta välillä on otettava sen mukaan miten otukset suostuvat poseeraamaan. Näin kännykällä kuvattaessa on ärsyttävää, että täytyy päästä hyvinkin lähelle eläimiä hyvän kuvan saamiseksi…
Laitan todennäköisesti lähiaikoina lisää heinäsirkkakuvia tänne tunnistushaaveissa, kun ainoa lähteeni kaikista eläinlajeista on kuvahaku, eri aiheisiin keskittyvät someryhmät, iNaturalist ja tämä mahtava laji.fi.

Tiedäthän, että kännykälläkin voi zoomata kuvaa.

Näistä keskenkasvuisista sirkoista ei muutamaa poikkeusta lukuunottamatta voida lajia määrittää. Tiimalasikin löytyy useammalta lajilta.

Tiedän toki, ja se onkin ainoa säällinen tapa ottaa kuvia puhelimella vaikkapa jäytiäisistä. Ikävä kyllä, mitä enemmän zoomaa, sitä vakaampi käsi pitäisi olla (minulla ei ole). Lisäksi eläinten äkilliset suunnanmuutokset, tai ihan vaikkapa tuulen liikuttamien kasvien takia sekoileva automaattizoomi, antavat lisähaastetta. Tämä yhdistettynä siihen, että neljän tunnin kuvausretken päätteeksi esimerkiksi seisoo yhdellä jalalla kurki- tai vaaka-asennossa neljättä minuuttia, tuottaa hyvin harvoin julkaisukelpoisia kuvia. Mutta omaa uteliaisuutta se ei poista, ja onneksi löytyy uskottavasta lähteestä kokeneita eläinharrastajia joilta voi kysyä vihjeitä surkeidenkin kuvien kanssa…

1 tykkäys