Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Yökkönen seinällä [Allophyes oxyacanthae]

Tämäkin näyttää kovin tutulta mutta en nyt löytänyt. Joku näitä enemmän harrastava ehkä keksii heti? Tämä Espoossa 15.9.2017.

Orapihlajayökkönen — Allophyes oxyacanthae.

1 tykkäys

Oho, tämäkin on itselle uusi laji kai :slightly_smiling_face:
EDIT: Muuten tässä yksi syy miksi pitäisi päästä valitsemaan omat havainnot. Nyt ei laji.fi:ssä onnistu tarkistaa, onko jo havainnut jonkin lajin kuten hyönteistietokannassa - ainakaan massalajeissa.

Vihkon “Omat havaintoeräni” kautta voi ladata omat havainnot. Tosin siinä olisi parantamisen varaa; mukaan pitäisi saada ykj koordinaatit ja lajinimi suomi+tieteellinen nimi. Ilmeisesti nimet tulevat sen mukaan miten ne on tallentanut.

Tämä toimii kai vain vihkon kautta ilmoitetuille? Aiemmin on ollut puhetta, että hyönteistietokannan tunnuksella ilmoitetut voisi yhdistää vihkoon mutta ei välttämättä kovin helppo projekti. Vaikka olisi suora vastaavuus havainnoissa niin joku metodi pitäisi olla havaintoerien kasaamisessa. Itselle riittäisi sama päivämäärä (tai aikaväli) ja ykj 1 km tarkkuudella. Tai paikka jos on käytetty, jolloin voisi tulla muutamalta km -ruudultakin.