Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Yöllinen peilautuja [Dysstroma citratum, syysvarpumittari]

Tämä oli tullut kuistin valojen houkuttelemana ikkunalasiin. Näin sen siivet levällään, mutta kun kamera oli valmiina, se nostikin siivet pystyyn eikä avannut niitä enää. Värisävyä näkyy hiukan siiven reunassa, mutta kuvio kuultaa läpi. Ehkä joku teistä tunnistaa näihin aikoihin lennossa olevan lajin sen perusteella…


14.8.2018

Eiköhän tuo ole Dysstroma citratum.

Kiitos! Uskon, että on. Raakkilasta löytyi lähes identtinen sivukuva.

No ei tuossa suvun suhteen mitään epäselvyyttä ollutkaan. Laji sen sijaan meni lähinnä kunnon ja kalenterin mukaan. Periaatteessa tuosta takasiiven poikkiviirun kulman muodosta voisi lajia yrittää varmistaa.

Aivan. Eivätköhän kesävarpumittarit ala olla jo aika huonossa hapessa tähän aikaan, kun koko luonto on ollut viikkoja etuajassa tänä kesänä.

Jep, mutta koskahan mahtavat kesävarpumittarin kakkospolven yksilöt ehtiä lentoon tällaisena kesänä? :wink:

Ai niin. Tuota en tullut ajatelleeksi… Kaikki perhoslajit eivät olekaan samanlaisia lisääntymisvauhdissa kuin minun kasvattini isohangokas! Onpa mielenkiintoista nähdä, joko toukokuussa onnistuu. Meillä oli muuten tämän aamun Karjalaisessa koko sivun juttu gammayökkösistä ja mahdollisista tulevaisuuden visioista sen suhteen Suomessa. Minä en todellakaan tiennyt, miten monta sukupolvea ne vuodessa voivat hyvissä olosuhteissa kasvattaa!