Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Amphipoeaa [A. oculea, A. lucens & A. fucosa]

Lomo saapui, joten pitihän sitä pikaisesti kokeilla. Näyttävät levitykset olevan sen verran puuttellisia, että sopivan kuvakulman löytäminen on vähän haastavaa … eikä esikatselun terävyysalue sitä ainakaan helpota.

A. oculea?


Taalintehdas, 16.9.-17

A. lucens?


Kustavi, 8.9.-17

A. fucosa?


Tammisto, 16.8.-17

A. fucosa?


Tammisto, 10.8.-17

A. lucens vai A. fucosa?


Tammisto, 19.8.-17

???


Tammisto, 16.8.-17

A. fucosa?


Tammisto, 10.8.-17

Pelkään pahoin, että näitä on jokunen odottamassa… Aluksi täytyy vaan kalibroida tunnistukset.

1 tykkäys

Mistä noita lommoja saa?

Ebaysta. Lomo 3.7X 0.11 on koko nimi, mutta tuo 0.11 jätetään usein pois. Käytettyjä ainoastaan. Lisäksi kamerakiinnitys, levy, johon tuon saa kiinni ja loittoputket väliin.

Edit: Niin ja tietysti sähköinen makrokisko ja stackkäysohjelmisto.

Hyvinhän se meni:
A. oculea
A. lucens
A. fucosa
A. fucosa
A. fucosa
A. fucosa
A. fucosa

1 tykkäys

Hyvää jälkeä näyttää tekevän :+1: Montako kuvaa noissa on niputettu? Entä loittojen määrä? Viittitkö tehdä vertailun MP-E:n 5x ja Lomon välille :grinning:

Eipä tosiaan ollut laadussa valittamista. :sunglasses: Jotain ovat itäblokissa osanneet tehdä todella oikein.

Kuvien määrä vaihteli 35 ja 125 välillä, mutta oleellisempaa lienee kerrosjako 30 mikrometriä. En sitten tiedä pitäisikö olla enemmän vai riittäisikö vähemmän. Jossain noilla main se kait on.

Loittoja oli melko lailla normimäärä eli suurennuksen pitäisi aika hyvin pitää kutinsa. Nuo tosin oli rajattu. Kennon etäisyys objektiivin laipasta on nimellisesti 160mm - 10mm. Tuohan ei tarvitse mitään optiikkaa objektiivin ja kameran kennon välille. Sama pätee moneen vanhempaan objektiiviin, mutta nykyaikaiset vaativat linssin tai kameraobjektiivin mikroskooppiobjektiivin lisäksi.

Vertailua en viitsi tehdä - tämä pesee MP-E:n mennen tullen. Jos MP-E olisi terävä täydellä aukolla - ja joillakin se kait on - olisi vertailu mielenkiintoinen. Omani ei sitä ole. Kun MP-E:n himmentää 4.0:aan, tekee diffraktio noilla suurennuksilla jo selkeätä tuhoa.

Pikaisesti katsottuna aika jäätävän hyvää jälkeä tekee, joutuukohan tuollaisen itsekin hankkimaan…