Caryocolum [C. fischerellum]

Katselin beta.fi:stä havaintoja ja pisti silmään oma 7.8.2010 havainto. On hyönteisfoorumilla määritetty lajiksi Caryocolum blandellum mutta biotooppi (pihan parveke) ei oikein sovi. Kevättähtimölajeja on eri paikoilta toistaiseksi löytynyt. Tein siis preparaatin kun ei kaksinen kunto muutenkaan perhosella. Sanoisin, että ei ole e.m. laji, suku taitaa kuitenkin olla oikein. Lajiksi on yksi ehdokas mutta ei ihan siihenkään kunnolla sovi. Koko n. 12 mm.
Alkuperäinen kuva:

Tästä näkee lähinnä koon:

Preparaatit:

ja aedeagus 3D:

Vielä 3D kuva (ennen lasin laittoa):


EDIT: Se alkuperäinen ehdokas oli amaurellum mutta taitaa sopia paremmin lajiin fischerellum? Tästä on parempi yksilö 6.8.2012 samalta paikalta. Ja paikka on Espoo.

Päivitin tämän nyt näin. Nyt kun foorumi on taas pystyssä tarkistin tiedot - olin näköjään pannut väärän määrittäjän aiemmin vielä mutta nyt vaihdoin omaksi :flushed:
EDIT: perusteita: tietysti saccus, sen pituus. Vinculumin takareuna (avatussa kuvassa vasemmalla, yläreuna) ja ‘anteromedial incision’ (kuoppa sen keskellä alaspäin) sekä takareunan ‘lateral projections’ (nököt sivuilla ylöspäin). Näkyvät parhaiten viimeisessä kuvassa. Ja nämä selitykset eivät ole ehdotuksia oikeiksi nimiksi…