Etelänkoipikorri (Nemoura dubitans) ja noropalkonen (Hydroptila occulta): kuvia kaivataan!

Löytyisiköhän täältä apuja? Tampereen kaupunki on tekemässä lajiesittelyjä nettiin alueellaan tavattavista merkittävistä lajeista. Niihin olisi hienoa saada näistä sankareista kuvia joita voisimme käyttää.

Eeva Punju

040 806 2184

eeva.punju@tampere.fi

ping @Heidi_Viljanen

1 Like

Hei Eeva,

Mikä olisi aikataulu? Meillä on näytteitä ko. lajeista Luomuksen kokoelmissa, jos tällaiset kokoelmakuvat ovat haluttuja. Näyttäviähän ne eivät välttämättä ole. Maastokuvia ei ole.

Yt. Heidi

Moi,
Kiitos vastauksesta! Aikataulu on joustava, ja kokoelmakuvatkin olisivat parempi kuin ei mitään :slight_smile:
Onnistuisiko esim. parin viikon sisällä?
Eeva

Hei, onnistunee. Käyn hakemassa näytteet Pekka Maliselle kuvattavaksi tämän viikon aikana ja hän lupasi ne ensi viikolla kuvata. Kuvankäsittelyt siihen sitten vielä päälle.

Oletteko tietoisia tästä: pirkanpalkonen (pirkkapalkonen) - Oxyethira tamperensis | Yleiskuvaus | Suomen Lajitietokeskus

Nonii, kävin katsomassa kokoelmat. Neumourat on genitaalipreparoitu, joten niistä ei millään tavalla järjellisesti näyttäviä kuvia saa. Pekka yrittää saada Hydroptilan kuvattua piakkoin.

@Tomi_Kumpulainen

Hei, kiitoksia paljon! Voi harmi tuota etleänkoipikorria. Kuopiossa näyttäis olevan siitä näyte, ehkäpä sieltä tärppäisi.
Pirkanpalkonen on tosiaan hyvä tamperelainen nosto, meillä on sille oma suojelualueensakin perustettuna löytöpaikalle. Laitetaanpa se mukaan valikoimaan.

Museon yksilöt olivat kaikki aivan karseita :frowning_face:

Suomen vesiperhoset kirjassa on hyväkuntoiset yksilöt ja hyvät kuvat. Kannattaa kysyä kuvia tekijöiltä; Juha Salokannel ja Keijo Mattila.

Kuvasin yhden rähmäleen: