Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Excel tietojen syöttö - koordinaattien korjaus 2?

tässä uuden tiedoston syöttö; about 1000 riviä.
Siellä jossain on virheellinen koordinaatti… ilman tarkempaa tietoa ei pysty ympyrää piirtään kartalle.
Eilen tämän kanssa tuskailin, ja nyt muistan tämän paikan.
Mutta ei tuota voi tietää, pitää tiedossa joku lajirivi tms tieto että pystyy tutkiin mikä havainto on kyseessä, ja mitä kohtaa pitää korjata.

Arvojen linkittämis vaiheessa kootaan kaikki uniikit arvot ja siten linkitys tarvitsee tehdä voin kerran per arvo. Nyt tuosta on nähtävissä että tiedostossa on yksi tai useampi solu jonka avona on “75511:337827”. Tuolla arvolla voi etsiä suoraan Excelistä ja sitten muokata se haluamakseen tai sitten halutessaan voi piirtää kuvion suoraan kartaan. Tällä hetkellä tuossa kohtaa ei ole tiedossa listaa riveistä missä kyseinen arvo esiintyy, mutta jos siitä on apu, niin voimme harkita sen lisäämistä?

joo, excel hakuunhan tuo menee.
Ilman lisätietoe ei voi olla varma mihin tuo viittaa; voi ja onkin useampi rivi, mutta ne voivat kohdistua pariin paikkaan, kun koordinaattien syötössä on tullut virhe.

sitten virheet korjataan ja talletetaan excel. tietojen syöttö alkaa alusta.
Tässä kun käytetään piirtämistä ja excelissä homma on numeroilla pelaamista.

Eikö tuossakin ole XY-työkalu koordinaatin numerona syöttämistä varten.

Joo Excel (ja muut taulukko sovellukset) ovat juuri siitä vähän ongelmallisia että kun niissä käsittelee suurta määrää käsin syötettyä dataa, niin tulee helposti virheitä joita ei ihan heti huomaa. Hyvä (ja ehkä myös huono) puoli on kuitenkin se että kyseisissä sovelluksissa on myös massa muokkaus hyvin nopeaa.

Katsotaan jos voisimme laajentaa tuota ja sisällyttää mukaan rivit joilla kyseinen arvo esiintyy. Yksi tapa myös jota voisin suositella on nimetyt paikat, varsinkin jos keruuta tehdään usein samoilta paikoilta. Kun Excelin muodostaa tuolla laji.fi:ssä ja mukaan valitsee nimetyt paikat kentän, niin Exceliin (ja openofficeen) saa dropdownin jossa arvoina ovat omien nimettyjen paikkojen nimet. Toinen tapa voisi olla kirjoittaa koordinaatti kentään vain esim “Turun matka”, “Puksun puisto”, etc jotain joka kertoo itselleen mistä kyseinen havainto oli ja sitten tuossa linkitys vaiheessa pistää/kirjoittaa haluttu paikka karttaan.