Feromoniansa koisille!

Hei! Löysin vaatehuoneestani selkeästi vaatekoiksi tunnistettavia lenteleviä yksilöitä sekä valitettavasti villasukkalaatikon, jonka sisältö lensi suoraan roskiin. Tilasin Mottlockin koiperhosansan, sen liima-ansa laatikon. Annoin sen olla viikon vaatehuoneessa, jolloin ansaan tarttui 4 perhosta. Nyt helteillä olen pitänyt sekä makuuhuoneen ikkunaa että vaatehuoneen ikkunaa auki ja ansaan on lennellyt useampia mahdollisia koisia. Ainakin 3 erilaista, joista yhden tunnistan keittiökoisaksi. Kotoa en ole bongannut aiemmin muita, kuin pieniä vaatekoita, eikä kuiva-ainekaapissa ole ollut ongelmia. Lievittäkää nyt paniikkia… voiko olla, että tuo feromoniansa on niin tehokas, että houkutellut ulkoa erilaisia koisia ansaan? Vai onko kotini oikeasti vallannut useampi tuholainen? Juuri bongasin yhden lentävän ikkunasta sisälle, enkä ehtinyt nähdä millainen oli, kun jo häädin takaisin ikkunasta ulos.

Hei, saisitko jonkinlaisia kuvia, niin voitaisiin arvioida mitä siihen pyydykseen tai asuntoosi on tähän mennessä tullut. Erilaiset koit ja koisat ovat toki eri heimoakin, mutta jossain määrin feromonit toimivat ristiin ja “viattomiakin” otuksia voinee niihin tulla.Keittiökoisaa ja ilmeisesti jauhokoisaa näyttäisi olevan. Viimeisen kuvan pienin saattaa olla vaatekoi tai joku muu lähilaji.

Samaa mieltä määrityksistä. Ehkä näissä pyydyksissä on useampaa kuin yhtä feromonityyppiä käytössä, mutta lajit vaikuttais tosiaan kaikki sisätilatuholaisilta.

Voi apua, eli jauho- ja keittiökoisaa ja vaatekoita. Mistä noi on mahtanut tulla, kun ei kuiva-ainekaapissa näy mitään. Just tutkin kaikki paikat. Vaatehuoneessa on villavaatteiden reikienkin perusteella vaatekoita, enkä kyllä tiedä mistä nekin ois voinut tulla. En oo useampaan vuoteen ostanut mitään käytettyä, eikä kotiini ole kukaan käytettynä mitään tuonut. Voiko tulla naapurista? Asun myös ylimmässä kerroksessa ja yläpuolella vintti.

Ehkäpä se feromoni tosiaan vetää ikkunasta sisään yksilöitä jotka ovat kotoisin (siis kehittyneet aikuisiksi) naapurustossa tai vintillä. Voihan olla että näiden toukkia ei ole tällä hetkellä asunnossasi, mutta aikuisia voi silti pyöriä kärkkymässä tilaisuutta lisääntyä…

Kiitos näistä! Täytyypä siis tehdä perusteellinen siivous koko kodissa ja myrkyttää pienet kolotkin. Toivotaan, ettei yksikään näistä aio kotiutua meille pidemmäksi aikaa. Tuossa ansassa oli varmaan 2 viikkoa vain ne 4-5 pientä vaatekoita. Nää muut on tulleet viimeisten 4-5 yön aikana, kun kaikki räppänät ovat olleet helteen vuoksi auki.