Formula 1 mallin pikkuperhonen? [Kultaheinäkoisa Crambus perlellus ]

21.11.2019 jahtasin suokeltaperhosta kameran kanssa pihaltani (Sodankylässä), kun yhtä äkkiä huomioni kiinnittyi tähän F1 -mallin pikkuperhoseen. Vilkkaasti se vaihtoi paikkaa ja monta epätarkkaa kuvaa tuli napattua ennenkuin se pysähtyi sen verran, että sain edes yhden kuvan. Tuskin tästä kuvasta on Ferrarille aerodynamiikkamallia, mutta kiinnostaisi tietää tämän perhosen lajinimi, niin vois tutkailla googlesta lähemmin sen yleisiä toimia.

Crambus perlellus kultaheinäkoisa - Crambus perlellus | Yleiskuvaus | Suomen Lajitietokeskus

1 Like

Kiitos Harri. Koisaksi kyllä tunnistin, mutta lajia en osannut päättää vaikka kuvia selasin. Mihin olisi pitänyt kiinnittää huomiota? Täällä pohjoisessa kun oli vain muutama havainto, niin se pani epäilemään jotakin muuta.

Pitkät huulirihmat ovat tyypilliset Crambinae-alaheimolle, samoin tuo siipien asento. Yksivärisen hohtavavan valkoiset siivet antavat lajin.

1 Like

Havainnon päivämäärä vaikuttaa oudolta.
ML

1 Like

No outohan se varmaan on, kun täällä on tuohon aikaan ollut jo 40 cm luntaja parikymmentä astetta pakkasta. Väärä päivämäärä taitaa johtua kysymyspäivämäärästä. Oikea havaintopäivämäär on 25.7.2019. Ehkä se nyt ei vaikuta enää noin oudolta. Kiitokset kuitenkin huomautuksesta.