Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Gymnosoma[Gymnosoma nudifrons-koiras.]

Moi, kuvattu 23.8.2013 Pyhärannassa, näköjään kolme saman näköistä lajia suomessa, Gymnosoma nudifrons näkyisi olevan tavallisin eli todennäköisin, mistähän nämä erottaa? naamakuvaa ei valitettavasti ole.
T:Jyri

Viimeinen ihan varma Gymnosoma clavatum Suomesta on 1950-luvulta, joten se on aika epätodennäköinen. Tietokannassa olevat pari 2000-luvun havaintoa jäivät muistaakseni varmistamattomiksi, kun niitä uhanalaisuustarkastelyn yhteydessä pohdittiin. Gymnosoma clavatum saattaa hyvin vielä elää Suomessa, mutta varmaa on että se on selvästi taantunut. Ei yllätä, G. clavatum saatta olla ketolajistoa, vaikka Suomesta ei juuuri ole elinympäristötietoja.

G. dolychorodis on mahdollisesti sekaannus; on vielä hieman epävarmaa, onko sellaista lajia oikeasti olemassakaan, onko kysymys pelkästä nudifronsin värimuodosta, ja jos se on oma lajisnsa, miten se oikeasti erotetaan lähilajeista.

Otsasta näkyy sen verran että uskallan sanoa tämän olevan Gymnosoma nudifrons-koiras.

1 tykkäys

Mielenkiintoista! Eli melko huoletta voi kirjata tulevat havainnot nudifrons nimellä ei ainakaan kauheaa virhettä tee, mikä se ero sit ensin mainittuun lieneekään.
T:Jyri