Heinäkuinen lepakko Tenholasta (9 kuvaa)

Kesänviettopaikallamme Raaseporin Tenalassa on ollut “ian kaiken” varsin suuri lepakkopopulaatio. Peltikaton ja vanhan pärekaton välisessä tilassa viettävät päivälepoaan. Niitä on mahdollisesti useita kymmeniä? Ehkä n. 50 exx tai vieläkin enemmän?
Vaikeita näköjään lajilleen tunnistaa, mutta koitetaan nyt vihdoinkin, kun täällä on asiantuntijoita. Tämä lepakkonuorukainen (ehkä vielä lentokyvytön?) oli pudonnut huoneeseen ja kuvauksen jälkeen kiipeili reippaasti takaisin ullakkoa kohti.
Mahtaisko olla viiksisiippa? Ainakin hyvästi viiksikarvoja kuonossa! Häntäräpylän millin mittaista ripsikarvoitusta en erota, joten siksi ei liene harvinainen ripsisiippa? Pohjanlepakko näyttää mielestäni aivan erilaiselta?


Ab: Raasepori, Tenala, Rörsby 20.7.2021

Viiksisiippa (Myotis mystacinus) tai isoviiksisiippa (Myotis brandtii), täytyisi nähdä joko hampaat tai jos kyseessä on uros, niin sen sukuelimet. Sisäkorvien tyven tummuus traguksen takana näissä kuvissa viittää kyllä viiksisiippaan, isoviiksisiipalla ne ovat vaaleammat. Tummuudesta / vaaleudesta ei voi olla ihan varma, koska kuvissa korvat ovat varjossa.

1 Like

Kiitos Olli. Vähän jäljillä oltiin, ettei kuitenkaan pohjanlepakko ole tässä tapauksessa. Eikä ripsisiippa.