Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Hyytelömäisiä sieniä tammella

Kaikki kuvattu kuluvana syksynä Auroran puistossa Espoossa.

Nämä kasvoivat vastakaadetun nuoren tammen rungolla ja isoissa oksissa. Arvelen tätä pikiliimakaksi vaikka suurimmat olivat selvästi kookkaampia kuin Sienioppaassa mainitut 0,5 - 3 cm.

pikiliimakka219102017auroravalmismini

pikiliimakka319102017auroravalmismini

Nämä kasvoivat kohtuu tukevalla ja jo sammaloituneella tammen maapuulla useamman metrin matkalla. Nettimäärityksenä arvelen että kyseessä on poimumassikka.

Nämä kasvoivat ison tammen maapuun pienillä oksilla ja arvelen näitä tammihytyköiksi.

Määritykset on tehty ihan makrotuntomerkeistä ja nettiä selailemalla, hieman epävarma olen näistä, varsinkin tuosta uhanalaisesta poimumassikasta.

1 tykkäys

Upeita ovat kuvasi ! Ja mielestäni myös oikein nimettyjä. Erityisesti ihastuin tuohon poimumassikkakuvaan. Tasoero on huikea, kun vertasin sitä omaan diakuvaani vuodelta 1990.(Se kaiketi oli silloin Suomen ensimmäinen havainto lajista)

Kiitos mukavasta kommentista kuvistani ja määritysten vahvistamisesta. Makrokuvaus on tainnut viedä miehen mukanaan ja sienissä ei kuvaamiskohteet pääse heti loppumaan. Auroran puisto on melkoisen hieno ja lajistoltaan rikas paikka käydä kuvausretkillä. Sitä on hoidettu jättämällä pökkelöiksi isot puut mikäli mahdollista ja rungot sitten maapuiksi. Aina siellä tulee vastaan jotain uutta ja yllättävää, kuten nyt tuo poimumassikka joka taitaa olla aika harvinainen jos ensihavainto Suomesta on noinkin tuore.