Isolohisieni?

Törmäsin muutamaan yksilöön tätä sientä pienessä sammaleisessa ja varjoisessa kuusikossa Etelä-Suomen sekametsässä. Kaikki sienikirjani kävin läpi enkä löytänyt mitään tämän näköistä, lähinnä näyttää lohisieneltä helttojen ja värityksen puolesta, mutta on varsin kookas, lakit isoimmilla noin 10cm, ja haju on vahvan aromikas, omanlaatuinen. Heltat näyttävät olevan lievästi johteiset.

Jalka on ontto ja vähän kumimainen leikatessa.
Mikähän tämä mahtaa olla?

EDIT: Taisin löytää vastauksen niinkin loogisella nimellä kuin isolohisieni. Suomenkielisessä wikissä kuva ei näyttänyt tältä mutta enkkuversiossa parempi, ja taxonista myös vastaavia kuvia. Tästä ei hirveesti mainintoja missään, liekö harvinainen?

Vähän tulee mieleen ylimenneet kangasrouskut, ontto jalkakin sopisi, mutta sienet on sen verran vanhoja etten nyt mitenkään varma ole asiasta. Voi olla ihan jotain muutakin.

Kiitos kommentista!

Sienet olivat vielä aika tuoreen oloisia ja pari niistä vähän pienempiä, ei ole satanut muutamaan päivään täällä niin eivät olleet vetisiä. Tuo lakin “käpryisyys” näyttää olevan täysikasvuisella isolohisienellä ominaista kuvien perusteella. Maitiaisnesteen puutteella laskin heti kaikki rouskut pois laskuista jo metsässä.

Tällä mielenkiintoisena tuo haju joka huomattavasti voimakkaampi aromisen mausteen haju verrattuna tavalliseen lohisieneen (joita myös olen löytänyt täältä). Antaa sisätiloissa melkeen koko huoneeseen miellyttävän tuoksun.

Tutkin netistä tuota vähän lisää, suomeksi en juurikaan infoa löydä Isolohisieni / Laccaria proximasta, mutta englanniksi löytyi useampikin artikkeli - mielenkiintoisesti niiden Laccaria proxima näyttää vähän erilaiselta kuin laji.fi kuvat, ja lisäksi niissä mainitaan että haju on melko mitätön, mikä ei vastaa omaa havaintoani lainkaan. Herää kysymys että onkohan tuo vahvistettu samaksi lajiksi lainkaan vai onko tämä Suomessa esiintyvä joku sukulaislaji. Laji.fi ei näy itiökuvia joita voisi verrata.