Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Jonkun näköinen koisa ehkä [Panemeria tenebrata?]


Perhonen on kuvattu kesäkuussa 2017 Lappeenrannassa. Kuva ei ole kovin hyvä, mutta ehkä joku saa siitä jotain irti.
Aleksi

Panemeria tenebrata

-Miika

Minusta tuo on kuitenkin Pyrausta -laji. ja lähinnä porphyralis, joskin myös auratus on lähellä. Minusta etusiivessä häkyy keltainen täplä ja lisäksi otus ei ole niin roteva, mita Panameria on.

Pyrausta porphyratus elää toukkana kissankäpälällä, jota ainakin Lentokentällä on runsaasti ja lisäksi Mattilan suunnalla. Jos kuva noilta kulmilta tai ylipäätänsä paikoilla, jossa on kissankäpälää, niin väittäisin, että on porphyralis

Pyrausta auratus taas elää mäkimeiramilla, jota Leprassa on vain puutarhoissa.

Kuva on otettu alueelta, jolla kasvaa paljon kissankäpäliä.

Kyllä voit laittaa varmana, että on porphyralis.

On erittäin hieno havainto (siis parempi kuin esim. Panameria tenebrata). Laji on erittäin voimakkaasti taantunut ja varsinkin pohjoisimman Lapin eteläpuolella. Ensi kuussa julkaistavassa uudessa “punaisessa kirjassa” lajin uhanalais-status nousee rajusti.

Olisi hienoa, jos kirjaisit havaintosi tuonne “Vihko”-tietokantaan. Halutessasi voi karkeistaa tarkkaa paikkatietoa, jolloin tarkka paikka näkyy ulospäin kymppiruudun tarkkuudella.

Yilivalottunut kuva, mutta selvä P. tenebrata. Ks. esim. etusiiven kärkiosan tumma alue.

Auttaisiko tämä auttavasti ja omin luvin, vähän sinnepäin säädetty kuva yhtään:

Ei tuosta minustakaan Pyraustaa saa. Vaaleissa ripsissäkin on vielä hiukka tummaa siellä missä P. tenebratalla pitäsi sitä olla.

Tuohon alempaan kuvaan joku on vaihtanut perhosen, kun sinnä on ihan selvä tenebrata. Vai mistähän tässä on kysymys? :wink: :smiley: