Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Kaksi mittaria [Lomaspilis marginata ja Ematurga atomaria]

Tämän aurinkoisen päivän saldona minulla on kaksi mittaria, joille löysin nimiksi reunustäplämittari Lomaspilis marginata ja metsämittari Ematurga atomaria naaras. Kummankin siipiväli oli parin sentin luokkaa ja ne olivat lennossa päiväsaikaan. Sen lisäksi, että toivon vahvistusta nimeämiselleni, kysyn myös ehkä tyhmän kysymyksen: kumpaan ryhmään esim. mittarit merkitään: yö- vai päiväperhosiin? En ole tohtinut osallistua seurantalistoihin, kun en tiedä, kumpaan ne kuuluvat. Metsämittarista esim. sanotaan, että se on aktiivinen vain päiväsaikaan.

P5221388

IMG_6234
Joensuun Kiihtelysvaara 22.5.2018

Ovat yöperhosia.

Kiitos, Jorma. Sinne minäkin nämä laittaisin. Mutta kun jotkut tosiaan ovat aktiivisia myös/vain päivällä, niin eihän niitä voi kahtia jakaa eri ryhmiin. Ovatko mielestäsi nimeämiseni oikein?

Päiväperhoset ja yöperhoset -jako on keinotekoinen. On yöaktiivisia päiväperhosia ja päiväaktiivisia yöperhosia. Päiväperhosiin perinteiset päiväperhoset ja muut yöperhosiin lie nyt edelleen se järkevin käytäntö.

Mielestäni määrityksesi ovat oikein, mutta kannattaa odottaa tietäjien varmistukset vielä.

Lajit on oikein, myöskin joitakin yökkösia, kiitäjiä ja kehrääjiä lentää
myös päivällä.

Ok. Kiitos, Rane!

Kiitos lajien vahvistuksesta, Jorma! Huomasin jo viime kesänä tuon mm. yökkösissä ja se hämmensi minua. Kiitos opastuksenne - nyt tiedän taas vähän enemmän.