Kaksi pientä [ Corticaria sp.]?

Kuvattu 1.9.2018 Savonlinna Savonranta
Molempien pituus arvio 3-4 mm.
Kuvat 1,2 ja 3 epäilen silkkihävekkään mustaa muotoa? Kuvattu syysmaitiaisen kukassa.

Toisesta ei harmainta aavistusta. Kuvat 4,5 ja 6, kuvattu kuihtuneen syysmaitiaisen haivenissa.


Saattaisi olla Corticaria-sukuun kuuluva ??
Toinen vaihtoehto ( Enicmus transversus ) Pihanärviäinen voisi olla jopa sattuvampi?

Myös Rabocerus suku saman tapainen ehkä R. foveolatus? Pari ketjua aiheesta maaliskuussa.
T:Jyri

Kiitän tiedoista, eipäs tullut tarkastettua oliko aikaisempia keskusteluja käyty, muistin heti katselleeni Matin viittausta ja tallettaneeni sen koneelle, mutta se kone on kotona ja postaamani kuvat oli laitettu mökiltä eri koneelta.
Pitää katsella kuvista näkyisikö noita esitettyjä pisteitä, sekä tuntosarvien osasia paremmin.

Ehdottamani laji musta mutta löysin kuvia punertavistakin, koon puolesta sopis mut muuten aloin epäilemään, ehdottamasi laji taas ilmeisesti alle 3mm ilman tuntosarvia jos oikein ymmärsin, eri heimoissakin saman näköisiä niin hankalaa on.
T:Jyri

Olen omien päätelmieni perusteella, sekä internetin ihmeellisen maailman tietoja yhdistämällä tullut siihen tulokseen, että tämä toinen, punertava kuoriainen kuuluu [ Corticaria] sukuun ja laji on joku näistä, Corticaria longicornis, Corticaria crenicollis, Corticaria crenulata tai kenties Corticaria foveola.
Haapa sekä kuusi kasvaa aivan vieressä ja rantaan on matkaa ehkä 15 metriä. Kuoriaisen koko on noin 2 mm, ks. lisäkuva, kuten alkuperäisessä viestissä kirjoitin kuvat on otettu syysmaitiaisen “haivenissa” jonka halkaisija on 15 - 18 mm jolloin kokoero tulee hyvin esille.


Myös " antennit " ovat tyypilliset, päihin päin kasvavat “pallot” selvimmin ne näkyvät 4215.jpg kuvassa.
Odotellaan jos tulee eräviä mielipiteitä.

Moi, jatkan nyt tätä itseni nolaamista, pikaisella katselulla vaikutti crenicolliksen ja crenulatan etuselkä leveältä suhteessa selkään (en tiedä onko sukupuolet saman muotoisia?) foveola ilmeisen harvinainen, koitan tässä kovasti opiskella kovakuoriaisiakin, pikaisella katselulla tein oman listan ,rubripes, abietorum myös pineti mutta on harvinainen, (pubescens myös, ehkä muodoltaan kuitenkin liian soukka), ovat sen verran samannäköisiä et pystyneekö lainkaan kuvista määrittämään? netin kuvissa ehkä väärin määritettyjäkin? Sen verran näitä nyt katsonut et mielellään toivois jonkun gurun kommentoivan.
T:Jyri