Kaksi syyskorentoa [2 x elokorento]

Raasepori 14.7.22. Ovatkohan molemmat elokorentoja?

1 Like

Voisiko kyseessä olla Lännensyyskorento? Elokorennon siipitäplät on punaiset, tällä tumman ruskeat. Takaruumiin sivulla kulkeva musta raita on elokorennolla erinäkönen. Keltaisuus siivissä hämää pikkasen, Elokorennolla yleensä on enemmän ja tyvessä varsinkin reippaasti keltaisuutta.

Jos sinulla on kuvaa missä näkyy eturuumin kylkijuovat, niin helpottaisi määritystä .:slightly_smiling_face:

Ikävä kyllä tuon sivummalta olevia kuvia ei kamerasta löytynyt.

Kyllä nämä molemmat ovat ihan selkeästi elokorentonaaraita. Tuolla ensimmäisellä siipien keltaiset läiskät ovat jopa siipisolmujenkin kohdalla, niinkuin joillain naarailla ovat.Myös siipitäplät ja kylkiviiru varsin tyypilliset.

3 Likes

Pääsin nyt töistä kotiin ja tarkastelin kuvia rauhassa uudelleen. Tosiaan elokorentoja ovat. Itse en muista nähneeni elokorennoilla tummia siipitäpliä täälläpäin. Pahoittelut virheellisestä määrityksestä.

Siipitäplien värin oikeellinen todentaminen on joskus haastavaa, jopa korentoa kädessä pitäessä. Ensimmäisen kuvan täplän väritys muuttuu hieman kun pelaa valkotasapainon kanssa, onpa minullakin kuvia, joissa siipitäplä on nätin ruskea ensimmäisessä kuvassa ja toisessa, korennon vaihdettua asentoa, se on selkeästi oranssinpunertava.

2 Likes

Valo on kyllä asia mikä vääristyy valokuvassa helposti, mutta tämä oli hyvä muistutus ettei sokaistu yhteen tuntomerkkiin.:sweat_smile: Onneksi on muita asiantuntijoita, jotka osaavat korjata, jos on tarvetta.

Minä katselin Karjalaisen korentokirjasta ja sieltä löytyy lähes 100 prosenttisesti samanlainen kuva elokorennosta, jolla ei siivissä ole keltaista täplää - … ja takaruumiin tumma kylkiviiva on lähes täysin yhtenäinen samoin kuin tässä. Kuvat aivan kuin kopiot. Elokorento tosiaan on - siiven keltainen täplä vain puuttuu…