Kärsäkkäitä

Keitähän nämä? Ensimmäinen voisi olla jokin käärökärsäkäs. Kuvattu 6.5. Toinen kärsäkäs kuvattu 7.5. n. puoltoista kertaa koko kuin edellinen. Kolmas varmaan lepäntyppykärsäkäs. Kuvattu 11.5. Viimeinen jokin kiitäjä. Kuvattu tänään 13.5. Kaikki Parikkalassa.

1 Like

Eka taitaa olla byctiscus populi.

Moi, muistaakseni ykköskuvan otuksesta jos on Byctiscus tarttis nähdä myös alapuoli jos on saman värinen selän kanssa on betulae jos taas selkä ja vatsa eriväriset populi, tosin kovin ohuelta ja pitkältä näyttää kärsä tällä enkä oikein hahmota otuksen väriä

Kiitokset tiedosta. Pitäs varmaan keskittyy kuvatessa paremmin jos vanha powershot tekis parempaa jälkeä. Mie ehin tolle toiselle kärsäkkäälle nimee ja löysin semmosen kuin polydrusus cervinus. Muistuttaa jonkin verran. Tuolle kiitäjälle mie keksin nimen pherostichus versicolor. Onkoha lähelläkää oikeeta. :smile:

Jatkan näitä höpinöitäni, 2. varmaankin suku oikein mutta en tiedä miten erottaa yleisemmästä pilosus lajista, kuono näyttäis olevan erilainen äkkiä katsottuna, versicolorin suku on Poecilus, en ole keksinyt miten erottaa cupreus lajista varmasti, ainakin netin kuvat sekoittaa täysin

Miula tää on ihan pelkkää arvausperusteista. Tuon pterostichus-nimen mie näin hyonteiset.com sivulla jossa oli tuo väärä suku. Toivottavasti sivustonpitäjä korjaa sen poecilukseksi. Yhellä englantilaisella sivustolla kerrotaan versicolorin ja cupreuksen ero seuraavasti: Poecilis cupreus is distinguished from the similar p. versicolor by having fine punctuations on its head between eyes. In p. versicolor the head is completely smooth and unpunctured. P. versicolor also prefers wetter habitats. No kosteutta ainakin tääl Siikalahen rannalla piisaa jos ei tuo silmien väli kovin hyvin näykään tuos miun kuvassa.

Kiitos Erkille tarkasta huomiosta. Sukujen nimet muuttuu sitä vauhtia, ettei tahdo perässä pysyä. Korjataan asia.

terv. Raimo

Ok. Sellaistahan se elämä on.

Toinen on Polydrusus pilosus

Kiitokset tiedosta.