Taas yksi kärsäkäs [Polydrusus cf. pilosus]

Voisikohan tämä olla kulunut karvasuomukärsäkäs (Polydrusus pilosus)? Polydrusukseen viittaa mielestäni mm. tuntosarven tyven ja silmän välinen tumma viiru ja “kärsän” kärki. Koko oli arviolta noin 6 mm. Peitinsiipien pinta näyttää siltä, kuin karvat - vai suomut? - olisivat karisseet pois. En keksi mitään muuta. Tunnistaako joku teistä?



Joensuun Kiihtelysvaara 16.5.2020

Joo varsin kulunut, nämä usein on. Se kyllä vaikeuttaa määritystä. Pilosus on munkin arvio, mutta ei mikään varma määritys. Sitä on nyt paljon liikkeellä.

Kiitos avusta, Juha! Aivan, näitä olen viime päivinä kuvannut useampia muiden ötököiden puutteessa eli on ollut jonkinmoinen sesonki. Kaikki yhtä kulahtaneen näköisiä. Onhan rankka talvi takana… Laitan varmuuden vuoksi cf.:llä. Otetaan se pois, jos joku uskaltaa niin ehdottaa! :wink:

Tänään hyytävässä pohjoistuulessa - vaikkakin auringonpaisteessa - värjötteli tämä yksinäinen kärsäkäs, joka mielestäni on nyt tuoreemman näköinen yksilö lajista karvasuomukärsäkäs (Polydrusus pilosus). Mahdanko olla oikeassa? :thinking:



Joensuun Kiihtelysvaara 21.5.2020

Sama käsitys

1 tykkäys