Kesäkuun korentoja

Hirvensalmi, Tuukkala, Hämeenmäki
Varmistusta vaille.
06062022

  1. Keihästytönkorento (Coenagrion hastulatum), naaras?
  2. Ruskohukankorento (Libellula quadrimaculata)

    07062022
  3. Vaskikorento (Cordulia aenea)
  4. Lampikorento. Iso- vai täplä-?
  5. Keihästytönkorento (Coenagrion hastulatum), uros?

Mielestäni olet määrittänyt 1,2,3 ja 5 oikein. 4. On isolampikorento.

1 Like

Millä perustein pidät tuota 4.-kuvaa isolampikorentona Katriina? Mielestäni nuo takaruumiin keltaiset täplät ovat varsin laaja-alaiset ja “vaakunamaiset”. Koko korento tekee myös sangen tukevan vaikutelman. Oma vaakakuppini kallistuisi jopa enemmän nuoren täplälampikorentonaaraan puoleen.

1 Like

Tukevalta kyllä vaikutti tästä kuvakulmasta, ja täplälampikorentoa ensin mieteinkin. Lentoaika on täplälampikorennolla siinä ja siinä vielä, mutta voi toki lentää jo.
Mielestäni perälisäkkeiden kuviot ovat kapeat tai kuvan epätarkkuuden vuoksi ne näyttää silmääni sellaisilta.
Tällä oli myös etusiipien tyvet ruskeat mikä täplälampikorennolta puuttuu. Täplälampikorennolla on yleensä myös keltaista sävyä laajalti siivissä, mikä tietysti tässä ei välttämättä näy, jos kyseessä olusi nuori yksilö.

Hyvin voin olla väärässäkin,
Jos kuva olisi suoraan ylhäältä päin otettu, määrittäminen olisi helpompaa.

1 Like

Ja harmi, kun en päässyt kuvaamaan kuin kaukaa, siitä kuvan laatu. Kuvakulmakaan ei ole eduksi. Kuvasta vasta totesin sen lampikorennoksi ja sitten olinkin jo auttamattomasti myöhässä… Aiemmin en lampikorentoja ko ojalla ole tavannut.

Nuori iso-/täplälampikorento saattavat olla aika haastava lajipari tunnistaa. En toki itsekään väitä olevani oikeassa lajin suhteen. Tuo korennon yleisvaikutelma toi minulle kuitenkin enemmän täplälampikorennon mieleen. Tuollaisia olen itse itselleni kirjannut täplälampikorentoina.
Käypä, Matti, myöhemmin samalla ojalla kuvailemassa. Jos siellä edelleen lentelevät, niin myöhemmin, korentojen vanhetessa, olisi lajin varmistaminen helppoa.

1 Like

Meinasin juuri ehdottaa Matille samaa,että käy parinpäivän päästä uudelleen ,niin josko värit olisi sitten kohdallaan. Ja yksilöitä mahdollisesti enemmän.
Tai jos lähistöllä on isompi vesistö niin kannattaa haeskella sieltä myös. Täplälampikorennot ainakin voivat lentää pitkällekkin vesistöistä saalistamaan.

Tämä on todellakin paha lajipari, varsinkin kun kyseessä ovat nuoret naaraat.
Mutta lampikorentojen löytäminen uusilta paikoilta on aina hieno asia.

1 Like

Näiden kuvaaminen ei ole helppoa, joko ne ei pysy paikallaan tai sitten ovat oksistossa liian korkealla :sweat_smile:

1 Like

Juu, päivittäin kameraa ulkoilutan😉

Hienoa, Laita ihmeessä uudet kuvat jos onnistut niitä saamaan, määritellään sitten uudestaan :smile:

1 Like