Kolme pikkuista [Notocelia cynosbatella, posliinilaikkukääriäinen, Olethreutes arcuellus, silmäkirjokääriäinen ja Ectoedemia intimella, täpläkääpiökoi]

Ensimmäisen nimeksi ehdotan jymylaikkukääriäinen (Notocelia roborana), toiselle etsin oikein urakalla nimeä, onnistumatta. Se on niin kaunis, että haluaisin saada tälle uutuudelleni oikean nimen. Pituutta sillä oli noin 6 mm. Mutta tämä kolmas taitaa jäädä nimettömäksi… Ehkä ei sittenkään. Melkein tarvitsin suurennuslasia havaitakseni sen. Liike paljasti. Pituus korkeintaan 2,5 mm!
1.



Joensuun Kiihtelysvaara 25.6.2023

  1. Olethreutes arcuellus, silmäkirjokääriäinen
1 tykkäys

Voisiko perhonen no.3 olla Täpläkääpiökoi. [Ectoedemia intimella]. Kuvasin saman näköisen viimekesänä ja pohdiskelin lajia jo tuolloin. En tunne kovinkaan hyvin näitä koiperhosia, joten varmempaa määritystä kannattaa odottaa. :sweat_smile:

1 tykkäys

Kiitos, pos ja Katriina! Ilman epäilyksiä annoitte oiken määrityksen, uskoisin. Hienoa, että tuon pikkuisen koinkin kohtalo selvisi näin helposti! Luotan jymylaikkukääriäis -määritykseeni ja laitan nämä otsikkoon. Korjataan, jos syytä ilmenee.

Eka on Notocelia cynosbatella (keltainen nokka)!

Kiitos, Pekka! Sainkin uuden lajin kokoelmaani. Pienestä se on joskus kiinni kuin nokan väristä! Vertasin kuvaani vain yhteen aiempaan otokseeni, jonka olin kuvannut 15.7. Roborana näyttääkin olevan enemmän heinäkuun laji ja tämä cynosbatella taas kesäkuinen lentelijä.

Mielestäni eka on kyllä posliinilaikkukääriäinen.

su 25. kesäk. 2023 klo 21.18 Terttu Sepponen sivustolta LAJI.FI-foorumi <notifications@laji.discoursemail.com> kirjoitti:

1 tykkäys