Ensimmäisen nimeksi ehdotan jymylaikkukääriäinen (Notocelia roborana), toiselle etsin oikein urakalla nimeä, onnistumatta. Se on niin kaunis, että haluaisin saada tälle uutuudelleni oikean nimen. Pituutta sillä oli noin 6 mm. Mutta tämä kolmas taitaa jäädä nimettömäksi… Ehkä ei sittenkään. Melkein tarvitsin suurennuslasia havaitakseni sen. Liike paljasti. Pituus korkeintaan 2,5 mm!
1.
Voisiko perhonen no.3 olla Täpläkääpiökoi. [Ectoedemia intimella]. Kuvasin saman näköisen viimekesänä ja pohdiskelin lajia jo tuolloin. En tunne kovinkaan hyvin näitä koiperhosia, joten varmempaa määritystä kannattaa odottaa.
Kiitos, pos ja Katriina! Ilman epäilyksiä annoitte oiken määrityksen, uskoisin. Hienoa, että tuon pikkuisen koinkin kohtalo selvisi näin helposti! Luotan jymylaikkukääriäis -määritykseeni ja laitan nämä otsikkoon. Korjataan, jos syytä ilmenee.
Kiitos, Pekka! Sainkin uuden lajin kokoelmaani. Pienestä se on joskus kiinni kuin nokan väristä! Vertasin kuvaani vain yhteen aiempaan otokseeni, jonka olin kuvannut 15.7. Roborana näyttääkin olevan enemmän heinäkuun laji ja tämä cynosbatella taas kesäkuinen lentelijä.
Foorumi on osaksi toteutettu VieKas LIFE -hankkeen osana (Finvasive LIFE, LIFE17 NAT/FI/000528).
Viekas on haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden kasvattamiseen
keskittyvä hanke, joka on osittain rahoitettu EU Life-ympäristöohjelman tuella. Life
on Euroopan unionin rahoitusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on kehittää yhteistä
ympäristöpolitiikkaa ja lainsäädäntöä
tukemalla luonnonsuojelu- ja ympäristöhankkeita eri puolilla Eurooppaa.