Kuvan tietojen muokkaamisessa bugi

Moi,

Eilisessä esityksessäni Laji.fin käytöstä tapahtui ns. demoefekti muutamaankin kertaan, joista tämä oli selkein:

Havaintoerä JX.1509740 on tallennettu Ari Kakon toimesta koskien minun tekemää havaintoa ja hän on laittanut minut havainnoijaksi sekä muokkausoikeuden havaintoon: Havaintoerä | Suomen Lajitietokeskus

Kun menimme tarkastelemaan liitetyn kuvan tietoja, huomasin pari puutetta ja yritin muokata niitä (puuttui kuvausaika, kuvateksti ja avainsanat). Järjestelmä antoi kuitenkin tallennuspainikkeen painamisen jälkeen virheilmoituksen “Tallennus epäonnistui”, joka oli mielestämme bugi paristakin eri syystä:

  1. Emme keksineet syytä siihen, miksi tallennus epäonnistui eli tallennuksen olisi pitänyt onnistua. Vai onko niin, että vain Ari voi muokata kuvatietoja?
  2. Mikäli se epäonnistui jostain meistä johtuvasta syystä, se olisi hyvä kertoa virheilmoituksessa (esim. vain kuvaaja voi muokata tai jossain kentässä vääriä merkkejä tms.)
  3. Virheilmoitus piilotti “Tallenna”-painikkeen alleen, jonka jälkeen ainoa vaihtoehto oli poistua ikkunasta rastista (ei esim. voinut muokata jotain kenttää ja kokeilla uudelleen). Oletan, ettei tämä ole toivottu ominaisuus? Alla kuvankaappaus tästä.

Esittelyhetkellä käytössä oli HP:n läppäri, Windows 11 ja uusin Firefox.

Tämä on tiedossa oleva bugi, ollut jo n. 5 vuotta. Ei ole korjattu, koska on aika epätavallinen tilanne.

Ongelma liittyy siihen, että vain kuvan alkup. laatajalla on oikeus muokata kuvia.

Nopein fiksi olisi disabloida käyttäliittymässä metadan muokkaus toiselle henkilölle, kuin kuvan alkup. lataaja

Esko / Lajitietokeskus

1 Like