Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Tallennusongelmia jälleen

Yritän tallettaa retkilomakkeella muokkaamani havaintoerän ja ainoa mitä saan on punainen laatikko “Tallennus epäonnistui”. Missähän päässä ongelma mahtaa olla? Onko olemassa jotain korjauksia, jota havaintoihin ei voi tehdä vai onko systeemi vain nurin?

Ei ole tiedossa vikatilaa. Onko kyse kenties hyönteistietokannasta tai hatikasta siirretystä havainnosta? Laitatko erän id:n niin katsotaan onko datassa jotain joka tämän aiheuttaa.

Vai epäonnistuuko pääasiassa kaikki? Itselläni onnistui simppelin retkilomakkeen muokkaus äsken kun kokeilin.

Luultavasti tein vain liikaa muutoksia ja browseri sotki datan … tai yhteyden. En tiedä. Tiedostoerä oli aiemmin retkilomakkeella tehty ja sen muuttaminen myöhemmin toisella browserilla onnistui hyvin.

Runsaan puolen tunnin työ meni hukkaan, mutta tulinpahan sitten tutustuneeksi tiedostosyöttöön ja sillä tuo hukattu aika tuli jo loppuiltana voitettua takaisin. :slight_smile:

Oli myös kirjattu ongelmia sisäänkirjautumisessa, joten valitettavasti saattoi käydä niin, että käyttäjähallinnassa oli lyhyt (varmaankin nettiyhteyksistä johtuva) katko ko. ajankohtana, jolloin myöskään Vihko ei saanut tunnistautumistietoja varmennettua -> virheviesti.

Vihkon pitäisi kyllä tallentaa virhetilanteissa data selaimeen, ja pitäisi pystyä jatkamaan muokkauksia yhteyksien palattua kyseisestä vaiheesta. Tämä ei käyttöliittymän osalta ole tällä hetkellä aivan ilmeistä, joten juuri nyt työn alla on parantaa Vihkon viestejä ja käyttäytymistä näissä tapauksissa, joissa nykyään tulee punainen laatikko.

Ymmärränkö oikein - olisin voinut sulkea selaimen ja uudestaan avatessa muutokset olisivat olleet tallessa?

Tuo olisi ollut näppärää, jos sen olisi tiennyt. Kun en sulkenut, se ei varmaan yrittänyt selvittää kirjautumisongelmia.

Kyllä noin pitäisi käydä. Kun aloittaa uuden havaintoerän tallentamisen tai vanhan muokkaamisen ja poistuu lomakkeelta painamatta onnistuneesti Tallenna, Tallenna yksityisenä tai Poistu tallentamatta, ko lomakkeen pitäisi löytyä Vihkon oikean puolen valikosta “Tallentamattomat havaintoerät” otsikon alta, josta lisäämistä/muokkaamista pääsee jatkamaan.

Työn alla nyt on parantaa sitä punaista virheilmoitusta siten, että se kysyy: Kokeile uudelleen tai Poistu ja jatka myöhemmin + tästä selitystekstiä

Esko / Lajitietokeskus

Hyvä tietää jatkossa … mutta epäilen tarvitsenko ihan heti. Se tiedostotallennus on sen verran näppärä. Erityisesti se tapa, jolla ensin selvitetään nimistöongelmat, on mainio.

Olen ollut huomaavinani lomakkeella tallentaessani seuraavaa: kun kuva latautuu, jos en odota kuvan ilmestymistä havaintoriville, vaan hyppään ennen sitä seuraavalle havaintoriville, erä menee jotenkin juntturaan ja tallennuksessa punaista tulee. Tämä viime viikolla. En ole testannut, saako joku muu nopea havaintoriviltä toiselle pomppiminen vastaavaa aikaiseksi vai liittyykö vaan kuvien kanssa pelaamiseen.

Kiitos vikailmoituksesta! Laitoimme tänään tuotantoon korjauksen Vihkon kuvien tallentamisesta taustalla. Nyt voi taas turvallisesti siirtyä seuraavaan havaintoon vaikka kuva latautuisi vielä. Lisäksi paransimme virheenkäsittelyä kuvien tallennuksessa, joka toivottavasti estää lomakkeen menemästä juntturaan.

Olli / Lajitietokeskus