Laji.fi päivitys: Karttanäkymän visualisointi

Julkaisimme eilen uuden version. Täältä voit lukea muutoksista:

Muutoksista näkyvin liittyy Havaintohaun karttaan: Lähekkäiset havainnot yhdistetään nyt klusteriksi, jota klikkaamalla tai zoomaamalla lähemmäs näkee yksittäiset havainnot. Nyt saadaan uuden visualisoinnin hyödyt (näkee kartalle piirretyn kohteen tarkkuuden + mahdollisuus valita mitä värikoodauksella visualisoidaan), sekä tätä edeltäneen esitystavan hyvät puolet.

Esko / Lajitietokeskus

1 Like

Klusterilla siis tarkoitetaan noita neliöitä? Mun mielestä ne ei oikein kunnolla toimi, ts. kun klikkaa niin ne ei aina tahdo sitten “avautua”, ts. pysyvät vaan siinä neliönä laajentumatta eri havainnoiksi.

Kiitos viestistä. Kyllä, neliöt ovat klustereita. Kun klusteria klikkaa, kartta näyttää sen sijasta yksittäiset havaintopallot. Osaatko sanoa tarkemmin millaisessa tilanteessa ne eivät avaudu? Käytätkö tietokonetta tai mobiililaitetta, millaista ja mitä selainta?

Mikko / Lajitietokeskus

Tietokoneella selaan, Thinkpad Linuxilla ja Chromium selaimena.
Ongelma tuntuu olevan jotenkin ajoittainen, jossain vaiheessa ne neliöt ei vaan aukea eikä lähene, tällä hetkellä kun kokeilen niin ne tuntuu toimivan. Tyypillistä tällaisille ettei oikein löydy selkeää syytä.