Lanttuperhosia? [Nauris ja lanttu]

Hei.

Löytyisikö ystävällisesti asiantuntijalta varmistusta näille perhosille?

  1. Mielestäni tämä on naurisperhonen Pieris rapae, etusiiven tumma kulma, alasiipien kehnättömyys + tasainen väri ja se että etusiiven suonet eivät levene kärkikolmioksi olisivat perusteina. Myös siiven reuna näyttää suoralta. Molemmissa kuvissa pitäisi olla sama yksilö.

Pajulahti, 11.9.

  1. Tässä taas mielestäni on lanttuperhonen, naaras.

Pajulahti, 11.9.

Mielestäni oikein molemmat. Tällä hetkellä rapae on lounaassa todella runsas! En muista aiemmin olleen. Lähinnä ollut yksittäisiä ennen.

Kiitos Jouni nopeasta vastauksesta! Perhosten lento oli tänään hiljaista Pajulahdessa, mutta tämä nauris olisi kesän 1. ja näytti tuoreelta… :wink: Vielä voisi etsiä sinappiperhosia, mutta melko kylmää jo on. Tänään bongasin 11 päiväperhosta kaikkiaan, eli hiipumaan päin…

Raahessa viimeisin yli 10 lajin päiva oli tasan kolme viikkoa sitten eli 21.8. ja taisi olla myöskin kesän viimeinen hellepäivä. Eilen näkyi 6 lajia ja sekin oli paras päivä pariin viikkoon. Tänään ei sitten paistanutkaan aurinko. Ennusteessa lupailtiin puolipilvistä/selkeää.

1 Like

Hmm, ikävä kun ei aurinko paistanut… mutta eipä täälläkään tänään ollut siis kuin viisi lajia ja11 yksilöä, elikä 2 lanttua, 1 nauris, 2 ohdaketta, 1 pikkukultasiipi ja 5 nokkosta. Sikäli ei siis paljon perhosia kaikkiaan, mutta onhan se mukava kun syyskuussa löytyi minulle 2 lajia…! Voihan se olla että vielä lämpenee, toivotaan ainakin… :blush: