Pakkaan ja määritän niitä keräyksiäni, joita en ole ehtinyt käsittelemään keräyskaudella. Koska onnistuin murtamaan ranteeni heti viime vuoden alun liukkailla keleillä, niin käsiteltävänä on vielä paljon vuoden 2017 keräyksiäkin.
Tämä aivan tavallisen näköinen Meriderma osoittauti mielestäni tähän mennessä mielenkiintoisimmaksi. Olin jo määrittänyt useita M. carestiae ja M. spinulosporum näytteitä, kun mikroskooppiin ilmestyi niistä poikkeavia itiöitä:
Nämä näyttävät pieninystyisiltä em. lajien piikkisiin itiöihin verrattuna. Kuvassa näkyy myös aavistus imukuppikärkisistä Meridermoille tyypillisistä kapillition päistä (400x). Itiöt olivat kokoluokkaa 12-13 (15) ja totesin suureksi ilokseni Les Myxomycetes kirjan lajeista _Meriderma verrucosporum_in sopivimmaksi.
Jess, laji kuuluu löydettäväksi toivottujen lajieni kärkipäähän. Listasin sen 178. limasienilajikseni ja 6. Meridermakseni. Vain M. atrofuscatum ja M. echinulatum ovat vielä löytämättä. Pidän tosin M. cribrarioides-määrityksiäni hieman epävarmoina kunnes joskus pääsen tutkimaan ne käytössäni olevia parempilaatuisemmilla mikroskoopeilla.
Mikäli määritykseni osui, niin laji on tietenkin myös Suomelle uusi, n. 45. löytämäni limasienisellainen.